Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυφ

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Στρατηγική Έρευνας & Καινοτομίας και Σχέδιο Δράσης, για την περίοδο 2024-2026.  Η Στρατηγική, αντανακλά τη δέσμευση της κυβέρνησης για την προώθηση και αξιοποίηση της έρευνας και της καινοτομίας, ως πυλώνων βιώσιμης ανάπτυξης οι οποίοι συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό, την ελκυστικότητα και ανταγωνιστικότητα της χώρας, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

Ο Εκπρόσωπος αναφέρει ότι η στρατηγική αξιοποιεί την υψηλή δυναμική που ανέπτυξε η χώρα μας στους τομείς της έρευνας και καινοτομίας, και σκοπεύει το επόμενο επίπεδο ανάπτυξης με εστίαση στην αξιοποίηση των υποδομών, την εξωστρεφή προσέγγιση και στη διασύνδεση της έρευνας με τον παραγωγικό ιστό, την αγορά εργασίας και την επιχειρηματική καινοτομία.

Η Κυβέρνηση υλοποιεί σειρά μεταρρυθμίσεων και στοχευμένων επενδύσεων, μέσω των οποίων δημιουργούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ουσιαστική ανάπτυξη του οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας, αναφέρει.

Επίσης, ο ΚΕ ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε προτάσεις που αφορούν τρία ορόσημα του 3ου αιτήματος πληρωμής του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου. 

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι προτάσεις του Υπουργείου Οικονομικών για «Προστασία των Οικονομικών Συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και «Σχέδιο δράσης για την καταγραφή και παρακολούθηση υποχρεώσεων φυσικών και νομικών προσώπων» και η πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας για την «Έγκριση Έκθεσης Προόδου για την Ολοκλήρωση του Ορόσημου της Πλήρης Εφαρμογής και Πλήρης Λειτουργίας του Νομικού και Θεσμικού Πλαισίου Αφερεγγυότητας».

"Με τις σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, 20 ορόσημα από τα 22 του 3ου αιτήματος πληρωμής έχουν υλοποιηθεί ενώ περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της αυριανής Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων προς ψήφιση", αναφέρει ο κ. Λετυμπιώτης.