Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυτ

Θα συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη, το θέμα του Ακάμα, είπε την Τετάρτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνοντας ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ανακοινώσεις για το θέμα.

Ερωτηθείς για το ζήτημα του Ακάμα στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης, ο Επρόσωπος είπε ότι «με οδηγίες του Προέδρου το θέμα θα συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ανακοινώσεις».

Υπενθυμίζεται ότι, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ξενοφώντος αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή του την Τρίτη σε ανάγκη επαναξιολόγησης του τρόπου εφαρμογής του Στρατηγικού Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΣΑΑ) του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα (ΕΔΠ) που προκύπτει από τα ευρήματα της διοικητικής έρευνας που διεξήχθη για την πορεία της κατασκευής μέρους του οδικού δικτύου σε σύγκριση με τον σχεδιασμό του εγκεκριμένου ΣΣΑΑ.

Επεσήμανε ακόμη ότι, βάσει των συμπερασμάτων της διοικητικής έρευνας φαίνεται ότι, υπάρχουν παρεκκλίσεις και εγείρονται κάποια ζητήματα τα οποία θα διερευνηθούν περαιτέρω ως προς τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά πόσο αυτές ήταν σύννομες.