Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρίχτερ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σημειώθηκε ισχυρός σεισμός στην Κωνσταντινούπολη και την Προύσα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που ελήφθησαν, η Ευρωπαϊκή Σεισμολογία μέτρησε την ένταση του σεισμού στα 5,2.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του AFAD, η ένταση του σεισμού ήταν 5,1 βαθμών και το επίκεντρο του σεισμού ήταν η περιοχή Μουντάνια της Προύσας. Ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 9 χιλιομέτρων από την επιφάνεια.

Στην πρώτη του δήλωση σχετικά με τον σεισμό, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια είπε: «Στον σεισμό 5,1 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στα ανοικτά των ακτών του Gemlik στη Θάλασσα του Μαρμαρά και έγινε αισθητός στις γύρω επαρχίες, όλες οι ομάδες των αρμόδιων οργάνων μας, ειδικά η AFAD, συμμετείχαν σε εργασίες σάρωσης πεδίου. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Δηλώνουμε τις μεγαλύτερες ευχές μας στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό. Είθε ο Θεός να προστατεύει τη χώρα και το έθνος μας από καταστροφές ». αυτός είπε.

Στην πρώτη του δήλωση, ο Κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Davut Gül είπε: «Δεν έχουν ληφθεί ακόμη πληροφορίες για την Κωνσταντινούπολη».

Από τις εικόνες που μεταδίδουν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα φαίνεται πως οι κάτοικοι αναστατωμένοι έχουν βγει στους δρόμους.