Τηλεόραση Ραδιόφωνο
απεργία

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι του δημόσιου τομέα αύριο Τετάρτη, διαμαρτυρόμενοι για τους χαμηλούς μισθούς που λαμβάνουν εδώ και χρόνια, καλώντας την Κυβέρνηση να υλοποιήσει όσα τους υποσχέθηκε.  

«Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» τόνισε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» η Εκπρόσωπος Ανεξάρτητης Ομάδας Πρωτοβουλίας Χαμηλόμισθων Δημόσιων Υπάλληλων, Λίνα Ανδρέου.

Αύριο οι χαμηλόμισθοι του δημοσίου θα μαζευτούν έξω από το Προεδρικό στις 8:30 το πρωί και έπειτα θα πορευτούν προς το Υπουργείο Οικονομικών. Στην απεργία θα συμμετέχουν όλοι οι υπάλληλοι του δημοσίου η οποίοι εργοδοτούνται στις κλίμακες Α2 -5- 7.

«Προχωρούμε στην εξαγγελθείσα απεργία όπως είχαμε πει πριν δύο εβδομάδες, η απεργία ήταν προγραμματισμένη για πριν δύο εβδομάδες όμως η Κυβέρνηση μας ζήτησε χρόνο εμείς σαν ένδειξη καλής θέλησης δώσαμε αυτό τον χρόνο, υπήρξαν δηλώσεις ότι μέχρι τις 30 του Οκτώβρη θα υπάρξει θετική επίλυση του ζητήματος σήμερα έχουμε 31 του μήνα και δεν έχουμε κάποια θετική επίλυση, οπόταν εμείς σαν Ομάδα Πρωτοβουλίας προχωρούμε κανονικά αύριο στην απεργία», σημείωσε η κ. Ανδρέου.

Η κ. Ανδρέου επισήμανε ότι παρά τις  δεσμεύσεις που υπήρξαν για καλή οικονομική ανέληξη αυτές δεν υλοποιήθηκαν ποτέ με αποτέλεσμα μερίδα πολιτών να ζει κάτω από δύσκολες συνθήκες δεδομένης και της ακρίβειας.  «Καλούμε ακόμα μια φορά την Κυβέρνηση να υλοποιήσει τα όσα μας υποσχέθηκε, το θέμα είναι κοινωνικό, υπάρχει μια μερίδα πολιτών στο δημόσιο οι οποίοι τα βγάζουν δύσκολα πέρα, είναι περίπου πέντε χιλιάδες άνθρωποι».

Όπως είπε η κ. Ανδρέου κατέρχονται στην απεργία διεκδικόντας ένα αξιοπρεπή μισθό

«Είμαστε καθηλωμένοι εδώ και τόσα χρόνια, είμαστε στάσιμοι στις χαμηλές κλίμακες, οι εργαζόμενοι σε αυτές τις κλίμακες καλέστηκαν να έχουν αποκοπή στο μισθό τους, πέραν της αποκοπής είχαμε και παγωποιήσεις η προσαυξήσεις μας είναι πολύ χαμηλές, μόλις οκτώ ευρώ, σήμερα η ακρίβεια δεν μας αφήνει άλλο περιθώριο», σημείωσε η κ. Ανδρέου.

Πίστωση χρόνου ζητά η κυβέρνηση

Πίστωση χρόνου από τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα που ανακοίνωσαν απεργιακά μέτρα ζητά η κυβέρνηση.

Ερωτηθείς σχετικά κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, είπε ως η τοποθέτηση της κυβέρνησης όπως έχει εκφραστεί και από τον Υπουργό Οικονομικών και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ότι «βλέπουμε θετικά το αίτημα συμπολιτών μας».

«Το Υπουργείο Οικονομικών το αξιολογεί, κοστολογεί στη βάση σεναρίων τα οποία έχει επεξεργαστεί», είπε ο Εκπρόσωπος.

Σημείωσε πως «θα πρέπει να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στο Υπουργείο Οικονομικών να λάβει τις όποιες αποφάσεις πάντοτε με γνώμονα τις δημοσιονομικές δυνατότητες του κράτους».

Πρόσθεσε πως τέτοιου είδους σοβαρές αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται με υπευθυνότητα και νηφαλιότητα.