Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρητρ

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην είσοδο της Ιερουσαλήμ το πρωί της Πέμπτης. Μέχρι στιγμής οι νεκροί από την επίθεση ανέρχονται στους τρεις. 

Σύμφωνα με τον Έλι Μπιν, διευθυντή των υγειονομικών αρχών του Ισραήλ (MDA), άλλος ένας από τους τραυματίες της επίθεσης κατέληξε, ανεβάζοντας των αριθμό των θυμάτων σε τρία.

Μία 24χρονη επίσης σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ ένας 74χρονος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο Σαάρε Ζεντέκ. Επίσης, τουλάχιστον έξι είναι οι τραυματίες, που νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο τρομοκράτες έφτασαν στη διασταύρωση Givat Shaul κοντά στην είσοδο της Ιερουσαλήμ το πρωί της Πέμπτης και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον πολιτών σε κοντινή στάση λεωφορείου, πριν πυροβοληθούν και σκοτωθούν από τις δυνάμεις ασφαλείας και έναν πολίτη που βρισκόταν στο σημείο.

Οι δύο δράστες της επίθεσης «εξουδετερώθηκαν επί τόπου», σύμφωνα με την αστυνομία του Ισραήλ.

Τον περασμένο Νοέμβριο, δύο Ισραηλινοί, ο Tadasa Tashume Ben Ma'ada και ο Arye Shechopek, σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε κοντινή στάση λεωφορείου και σε στάση λεωφορείου κοντά στη γειτονιά Ramot.