Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θυτ

Η ΥΠΑΝ είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα και ενέκρινε για τις εγγραφές και μετεγγραφές παιδιών που έρχονται από το εξωτερικό, για σχολεία της Κύπρου.

Είπε ότι πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, η οποία διευκολύνει την κατάσταση ανθρώπων και οικογενειών με παιδιά, οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν τη φοίτηση των παιδιών τους, μετά από τη φοίτηση στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

«Ανοίγει το δρόμο για ανθρώπους που έρχονται εδώ να εργαστούν, να επενδύσουν και να εγκατασταθούν, Κύπριους και ξένους, και είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι γιατί ανοίγει και το δρόμο για συνεργασίες σε διάφορα επίπεδα και διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και άλλης στο τόπο μας», ανέφερε η Υπουργός.

Περαιτέρω είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την οικονομική στήριξη, για σκοπούς λειτουργικών εξόδων, φορέων της παροικιακής εκπαίδευσης στο ΗΒ.  Συγκεκριμένα του Συλλόγου Ελλήνων Γονέων, των ανεξάρτητων ελληνικών σχολείων Αγγλίας, των ανεξάρτητων ελληνικών σχολείων Λονδίνου και του κεντρικού εκπαιδευτικού συμβουλίου της Αρχιεπισκοπής. 

«Η απόφαση σηματοδοτεί και την στήριξη της κυβέρνησης στην παροικία, και με τις προεκτάσεις που αυτό έχει για το πολύ σημαντικό εθνικό έργο που επιτελείται», είπε.

Επίσης το Υπουργικό ενέκρινε και την επιχόρηγηση του Ινστιτούτου Διεπιστημονικών Κυπριακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Munster, μια πολύ σημαντική έδρα που στοχεύει στο να προωθήσει τη γνώση των φοιτητών και φοιτητριών αλλά και της ευρύτερης κοινότητας σχετικά με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γλώσσα της Κύπρου και να συμβάλει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για το Κυπριακό.