Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Συνεχίζονται στη Λάρνακα οι συστηματικοί έλεγχοι και ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη, από τα συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «πρόσφατα ψεκάστηκαν οι περιοχές των Αλυκών στο Spyros Beach, παλιού αεροδρομίου, Τεκκέ, Λεωφόρου Φανερωμένης, Καμάρων, παλιού Σκοπευτηρίου και οι περιοχές της Βεργίνας και των Διυλιστηρίων. Η καταπολέμηση των κουνουπιών συνεχίζεται τώρα και μέσα στην πόλη (σχάρες ομβρίών μερών, ανοικτά κανάλια, πισίνες εκτός λειτουργίας, εκσκαφές με στάσιμα νερά κτλ.)».

Επιπρόσθετα, συνεργείο της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει την εκστρατεία μέσα στην πόλη, από πόρτα σε πόρτα, για καταπολέμηση του κουνουπιού Aedes aegypti και ενημέρωση του κοινού.

Ο Δήμος Λάρνακας καλεί τους δημότες όπως, «μετά και τις πρόσφατες βροχές, να αδειάσουν το νερό που κατακρατήθηκε από οποιαδήποτε αντικείμενα ή χώρους στις οικίες/ υποστατικά τους. Επαναλαμβάνεται ότι τα κουνούπια μπορούν να γεννήσουν τα αυγά τους σε ελάχιστη ποσότητα νερού και να επηρεάσουν ολόκληρη περιοχή όταν εκκολαφθούν».

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες/ παράπονα οι δημότες μπορούν να αποτείνονται στο Γραφείο Παραπόνων του Δήμου Λάρνακας, στο τηλέφωνο 24816530 ή στην  Υγειονομική Υπηρεσία, στα τηλέφωνα 24816557/559.