Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηλεκτρισμος ενεργεια

Σημαντική μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος της τάξεως του 12%, θα σημειωθεί στους λογαριασμούς της ΑΗΚ του μηνός Νοεμβρίου σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, η εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής Ηλεκτρισμού, Χριστίνα Παπαδοπούλου, είπε ότι η μείωση αυτή εμπίπτει στα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Πολιτεία για επιδότηση των αυξησεων στο κόστος καυσίμου και θα διαρκέσει τέσσερις μήνες, μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Η κυρία Παπαδοπούλου ανέφερε ότι η ΑΗΚ αγόρασε καύσιμα σε χαμηλότερες τιμές λόγω της μείωσης της τιμής του πετρελαίου διεθνώς. Σημείωσε ότι με τη νέα τιμολόγηση, η τιμή της κιλοβατώρας ανέρχεται στα 30 ευρώ από 35 που ήταν προηγουμένως.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εάν κάποιος τον Οκτώβριο κατανάλωσε 1000 κιλοβατώρες πλήρωσε 350 ευρώ, ενώ τώρα θα πληρώσει για τις ίδιες κιλοβατώρες 300 ευρώ. Λόγω του ότι παρατηρούνται πτώσεις στην τιμή του πετρελαίου διεθνώς η ΑΗΚ κάθε 2-3 βδομάδες αγοράζει καύσιμα και οφείλει να κρατά αποθέματα. Οι μειώσεις θα γίνουν αισθητές και τους επόμενους μήνες» 

Επίσης, έκανε λόγο για νέες τιμές των καυσίμων από τον Ιανουάριο.