Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ahepa

Το πρώτο πανεπιστημιακό της νοσοκομείο το οποίο θα είναι και πλήρως διαπιστευμένο αποκτά η Κύπρος. Σε συνέντευξη Τύπου εξαγγέλθηκε η δημιουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου AHEPA, το οποίο θα στεγάζεται στη Λευκωσία. Μεταξύ άλλων θα διαθέτει 100 ιατρεία, 220 κλίνες, 10 χειρουργικές αίθουσες, ΤΑΕΠ,
Τμήματα φυσιοθεραπείας και αποκατάστασης, Ακτινολογικά και αιματολογικά εργαστήρια.
 
Με στόχο να καταστεί το πρώτο πανεπιστημιακό και πλήρως διαπιστευμένο νοσοκομείο στην Κύπρο η Vivant Medical Investments (VMI) εξήγγειλε το πρωί η δημιουργία του AHEPA UNIVERSITY HOSPITAL ΚΥΠΡΟΥ.

Το νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο των 18 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, θα στεγάζεται στο κτίριο του IMC στην είσοδο της Λευκωσίας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της VIVANT MEDICAL INVSTEMENTS, Χριστάκης Παρτασίδης, το νοσοκομείο θα λειτουργεί στο πλαίσιο του ΓΕΣΥ το οποίο φιλοδοξεί να αναβαθμίσει ουσιαστικά τον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας. Ο ιατρικός εξοπλισμός που θα διαθέτει το νέο νοσοκομείο είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα στην παγκόσμια αγορά, πρόσθεσε.

Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο AHEPA Κύπρου θα παρέχει υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής φροντίδας ενώ θα διαθέτει 100 ιατρεία, 220 κλίνες συμπεριλαμβανομένων κλινών ΜΕΘ, 10 χειρουργικές αίθουσες, τμήμα ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών, τμήματα φυσιοθεραπείας και αποκατάστασης και ακτινολογικά και αιματολογικά εργαστήρια.

Ο Δρ. Ιωάννης Πατρίκιος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της VMI ανέφερε ότι απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πλήρως διαπιστευμένο πρότυπο νοσοκομείο που θα είναι το πρώτο πανεπιστημιακό, ερευνητικό και έξυπνο νοσοκομείο ενσωματωμένο και λειτουργικό στο ΓΕΣΥ.

Το νοσοκομείο θα λειτουργεί σε πλήρη συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «AHEPA».

Ο δρ Alfred Barich, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του AHEPA Θεσσαλονίκης δήλωσε: «Έχουμε επιρροή σε νοσοκομεία και στην Αμερική και θέλουμε αυτή την εμπειρία να την μεταφέρουμε και εδώ».

Η όλη επένδυση θα στοιχίσει 80 εκατομμύρια ευρώ ενώ το νοσοκομείο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το πρώτο εξάμηνο του 2025.