Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σεξουαλικη κακοποιηση ανηλικων

Σοκ ακόμα και στους έμπειρους ανακριτές της υποδιεύθυνσης διαχείρισης ευάλωτων προσώπων της αστυνομίας, προκάλεσε η νέα υπόθεση που έφτασε ενώπιον τους εδώ και σχεδόν δέκα μέρες.

Η έρευνα στήθηκε στη βάση ανώνυμης πληροφορίας προς την γραμμή της αστυνομίας, η οποία έκανε λόγο σε σεξουαλική κακοποίηση ενός πεντάχρονου κοριτσιού.

Η υπόθεση έγινε ακόμη ποιο ανατριχιαστική αφού, σύμφωνα πάντα με την ανώνυμη πληροφορία, πίσω από το έγκλημα σε βάρος του μικρού κοριτσιού φαίνεται πως βρίσκονταν οι ίδιοι οι γονείς του.

Άμεσα και με διακριτικότητα, ανακριτές της υποδιεύθυνσης διαχείρισης ευάλωτων προσώπων, έχοντας στο χέρι τους το απαραίτητο δικαστικό ένταλμα, προχώρησαν στη σύλληψη του ζεύγους των Ελληνοκυπρίων, και οι δύο ηλικίας σαράντα ετών.

Παράλληλα, το κοριτσάκι, το οποίο τέθηκε υπό τη φροντίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, υποβλήθηκε σε όλες τις αναγκαίες ψυχολογικές και άλλες εξετάσεις, και σε εξειδικευμένη κατάθεση η οποία και οπτικογραφήθηκε.

Όσα σχεδίασε το κοριτσάκι, με την καθοδήγηση των ειδικών, οδήγησαν τους αστυνομικούς ανακριτές να υποβάλουν σε μαραθώνιες ανακρίσεις τους γονείς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται πως ο εφιάλτης που βίωνε το ανήλικο παιδί πάει αρκετούς μήνες πίσω.

Πατέρας και μητέρα συνελήφθησαν και τις τελευταίες οκτώ ημέρες τελούσαν υπό κράτηση στη βάση δικαστικού διατάγματος. Με τη λήξη του, σήμερα, οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου, όπου και καταχωρήθηκε η υπόθεση. Αποδεχόμενο το σχετικό αίτημα της αστυνομίας, και με δεδομένη τη σοβαρότητα των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν, το Δικαστήριο παρέπεμψε τους δύο σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε πρώτα η κράτηση του πατέρα στις κεντρικές φυλακές μέχρι την έναρξη της δίκης, και ακολούθως και της μητέρας.

Ανησυχητικά στοιχεία

Στην υποδιεύθυνση διαχείρισης ευάλωτων προσώπων επικρατεί έντονος προβληματισμός για την αύξηση των υποθέσεων που εξετάζουν οι λειτουργοί της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι χθες ενώπιον τους είχαν φτάσει 287 υποθέσεις, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο οι υποθέσεις ήταν 270.

Να σημειωθεί ότι ολόκληρο το 2022 οι υποθέσεις είχαν ανέλθει στις 303.