Τηλεόραση Ραδιόφωνο
black friday

Ένα επιπρόσθετο κίνητρο ψάχνουν οι καταναλωτές για να προχωρήσουν στην επίσκεψη σε καταστήματα και στην αγορά προϊόντων στο πλαίσιο του θεσμού του Black Friday. Φέτος η αγορά φαίνεται να είναι λίγο πιο μουδιασμένη από τις προηγούμενες χρονιές με την επισκεψιμότητα να είναι χαμηλότερη.

Όπως έχει διαπιστώσει η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Μαίρη Αυξεντίου κατά την επίσκεψή της σε εμπορικό κέντρο η κίνηση κατά το μεσημέρι του Black Friday, ήταν μειωμένη. Το κοινό αναμένεται να αρχίσει τις επισκέψεις του το απόγευμα. Οι εκπτώσεις κυμαίνονται από 15% - 50% αλλά κυρίως σε προϊόντα με παλιούς κωδικούς με τους καταναλωτές να περιμέναν κάτι περισσότερο τόσο σε καινούργια προϊόντα όσο και πιο μεγάλες ευκαιρίες σε εκπτώσεις.

Σύμφωνα με τον Επιθεωρητή Εμπορίου Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή Γιώργο Μαυρογιάννη, τα λάθη και οι παραπλανήσεις των προηγούμενων χρόνων έχουν μερίδιο ευθύνης για το ξεθώριασμα του θεσμού. Ωστόσο, υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το υπόλοιπο της μέρας και του Σαββατοκύριακου ευρύτερα αφού οι εκπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.