Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΚΞΜΗΓ

Με τίτλο «Η αξία που δίνουμε στον τουρισμό» η τ/κ ιστοσελίδα «Γκιϊκ» δημοσιεύει θέμα για την άθλια κατάσταση της ιστορικής εκκλησίας και του μοναστηριού της Παναγίας Κανακαριάς στο χωριό Λυθράγκωμη στην περιοχή της κατεχόμενης Καρπασίας και η οποία προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η ιστοσελίδα γράφει ότι ο Φιράτ Μποράκ, πρόεδρος του συλλόγου προστασίας περιβάλλοντος και κοινωνικής δραστηριότητας Ριζοκαρπάσου, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη στα χωριά της Καρπασίας. «Ενώ παραπονιόμαστε ότι οι τουρίστες δεν έρχονται στην περιοχή, θα πρέπει επίσης να αναρωτηθούμε ‘Γιατί να έρθουν; Πρέπει να έρθουν για να δουν αυτή τη βρωμιά και τα εγκαταλελειμμένα ιστορικά κειμήλια;’»

Ο κ. Μποράκ είπε ότι τουρίστες από τη Γαλλία εκπλήσσονται από αυτή την κατάσταση. «Δεν υπάρχει μέρος για να καθίσει κανείς, δεν υπάρχει κανείς να δώσει πληροφορίες, δεν υπάρχει κάδος απορριμμάτων, δεν υπάρχει μέρος για να καθίσει κανείς και να πιει τσάι και καφέ», πρόσθεσε.

Δείτε φωτογραφίες από την τ/κ ιστοσελίδα «Γκιϊκ»:

 

νβφψ
ηγφψ
ΚΞΜΗΓ