Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια εγκλημα

Στην χαρτογράφηση του υπόκοσμου και όσων ασχολούνται με το οργανωμένο έγκλημα στην Κύπρο, προχώρησαν οι διωκτικές αρχές.

Το ανακοίνωσε η πολιτική προϊστάμενη της αστυνομίας, ενώπιον της Βουλής, και τόνισε ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία συνεχώς αναβαθμίζονται και επικαιροποιούνται, καθώς το ζήτημα απασχολεί το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οργανωμένο έγκλημα υπάρχει και θα υπάρχει σε όλες τις χώρες της ΕΕ . Είναι μία συζήτηση που κάνουμε κάθε φορά στο συμβούλιο υπουργών της ΕΕ, για τρόπους αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, για τον τρόπο με τον οποίον δημιουργεί έσοδα το οργανωμένο έγκλημα και το γεγονός ότι είναι σχεδόν πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τις αρχές, γιατί χρησιμοποιούν πλέον τεχνολογία, κρυπτονομίσματα, καινούργιους τρόπους μεταφοράς ναρκωτικών», επισήμανε η Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδη Προκοπίου.

Η Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, η οποία παρουσίασε, νωρίτερα, τον προϋπολογισμό του Υπουργείου της στην Επιτροπή Οικονομικών, στάθηκε ιδιαίτερα στο κεφάλαιο της συλλογής πληροφοριών και στην ανεξαρτητοποίηση της Υπηρεσίας Πληροφοριών της αστυνομίας.

«Γιατί χωρίς καλή πληροφόρηση δεν μπορεί να υπάρχει πρόληψη και αν δεν γίνεται σωστή χαρτογράφηση, δε θα μπορούμε να προλάβουμε καταστάσεις . Όλα αυτά μπαίνουν κάτω από ένα νέο πλαίσιο, αναγνωρίζοντας ότι και σε διαφορετικά πεδία πρέπει να κινηθεί η συλλογή πληροφοριών εκ μέρους της αστυνομίας, δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην ΚΥΠ, της οποίας είναι διαφορετικός ο ρόλος, ως υπηρεσία πληροφοριών του κράτους», επισήμανε η Υπουργός.

Όπως τόνισε η αρμόδια υπουργός, το 2024 θα είναι η χρονιά κατά την οποία, πέραν της ανεξαρτητοποίησης σε οργανωτικό επίπεδο, θα δοθεί έμφαση και στο νέο ρόλο της υπηρεσίας πληροφοριών, από πλευράς τόσο του Υπουργείου όσο και της ίδιας της αστυνομίας.