Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κεντρικες φυλακες

«Κάποια εγκλήματα και σοβαρά εγκλήματα είχαν διοργανωθεί από άτομα που βρίσκεται εντός των χώρων των φυλακών.» Δημόσια παραδοχή της Υπουργού Δικαιοσύνης Αννας Κουκκίδη-Προκοπίου στη Βουλή, για σχεδιασμό εγκλημάτων από κρατουμένους στις Κεντρικές Φυλακές.

«Αυτό είχε γίνει κατορθωτό ακριβώς επειδή, είχαν πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα», επισήμανε η Υπουργός.

Σύμφωνα με την Υπουργό, επίκειται η αγορά ειδικού μηχανήματος για απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων, ενώ εκεί και όπου απαιτείται θα διενεργούνται και έρευνες από την Αστυνομία σε κελιά και άλλους χώρους των Φυλακών.

Ενδεικτική η περίπτωση της δολοφονίας Καλογερόπουλου, όπου μετά από πληροφορίες, διενεργήθηκαν σχολαστικές έρευνες στα κελιά δύο κρατουμένων, όπου και εντοπίστηκαν κάρτες και κινητά τηλέφωνα, τα οποία και εστάλησαν για εξετάσεις.

Στο τελικό στάδιο οι έρευνες

Όσον αφορά τις έρευνες για τη δολοφονία Θανάση Καλογερόπουλου, που διαπράχθηκε στις 30 Οκτωβρίου, ευρίσκονται στο τελικό στάδιο αναφέρθηκε στο Δικαστήριο κατά την τρίτη στη σειρά προσαγωγή των δύο από τους τέσσερις υπόπτους.

Οι δυο οδηγήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και όταν συγγενείς και φίλοι του θύματος που βρίσκονταν έξω από τη δικαστική αίθουσα, άρχισαν να φωνάζουν «δολοφόνε», οι αστυνομικοί παρενέβησαν για αποκατάσταση της τάξης και για να μην υπάρξουν προπηλακισμοί.

Την ερχόμενη Πέμπτη, εκπνέουν τα διατάγματα προσωποκράτησης και των άλλων δύο υπόπτων, 21 και 22 χρονών και αναμένεται να παρουσιαστούν όλοι στο Δικαστήριο Λεμεσού για καταχώρηση της υπόθεσης για δίκη στο Κακουργιοδικείο.