Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΔΡ

Έξω από το Προεδρικό συγκεντρώθηκαν το πρωί δεκάδες Ωρομίσθιοι Θηροφύλακες της «ΙΣΟΤΗΤΑΣ» στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους.

Οι Θηροφύλακες της Συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ» με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Προέδρους των Πολιτικών Κομμάτων, την Πρόεδρο της Βουλής και τα μέλη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εργασίας και Εσωτερικών, καταγγέλλουν παράβαση του Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νόμου, αφού όπως ισχυρίζονται η εργοδοτική πλευρά αρνείται να τους παράσχει τα απαραίτητα μέσα ασφάλειας εν ώρα εργασίας και στον «πόλεμο» κατά των λαθροκυνηγών. Ενώ, επισημαίνουν ότι η Διεύθυνση της Υπηρεσίας Θήρας εφαρμόζει επί δεκαετίες ωράρια εργασίας που στερούνται λογικής και με αποτέλεσμα τη χρόνια σωματική καταπόνηση των εργαζομένων, και ότι υφίστανται δυσμενή διάκριση ως προς το δικαίωμά τους σε ίση αμοιβή σε σχέση με τους συναδέλφους τους που είναι δημόσιοι υπάλληλοι και οι οποίοι ασκούν τα ίδια ακριβώς καθήκοντα.

Στην επιστολή τους οι Ωρομίσθιοι Θηροφύλακες της «ΙΣΟΤΗΤΑΣ» σημειώνουν ακόμη ότι ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Θήρας αρνείται το διάλογο και τη διαβούλευση με τη Συντεχνίας τους και καλούν τους παραλήπτες της επιστολής τους να καταδικάσουν κάθε παράνομη πράξη σε βάρος τους και να ασκήσουν κάθε νόμιμη ενέργεια ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Επίσης, ζητούν όπως τους δοθεί η δυνατότητα να εκθέσουν τις απόψεις τους ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

ΦΤ
ΤΦ
ΗΦ
ΗΥΤΦ