Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καιρός βροχές καταιγίδες

Επιδείνωση των καιρικών συνθηκών προβλέπει το Τμήμα Μετεωρολογίας, το οποίο και προχώρησε στην έκδοση κίτρινης προειδοποίησης με ισχύ από τις 18:00 το απόγευμα, έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής, αφού αναμένονται ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και σφοδροί άνεμοι.

Όσα ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας Κλεάνθης Νικολαΐδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ αργότερα τα φαινόμενα εξασθενούν αισθητά. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί και σταδιακά δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ, τοπικά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ και παροδικά σφοδροί μέχρι θυελλώδης, 7 με 8 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης και τοπικά κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένη σύντομη καταιγίδα κυρίως στα δυτικά, στα ορεινά και στα βόρεια, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ισχυροί 5 Μποφόρ και σύντομα μέτριοι 4 και τοπικά μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και αρχικά τοπικά, κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό στα βόρεια και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 22 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλσσα θα είναι μέχρι κυματώδης στα δυτικά και βόρεια και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, την Τρίτη θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις και την Τετάρτη μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Τρίτη και μή αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.