Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καταναλωτες υπεραγορα

Σε ανάκληση και απόσυρση όλων των συσκευασιών τρυπητής σπάτουλας με ξύλινη λαβή προερχόμενης από την Κίνα προχώρησε η Υγειονομική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας η οποία έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την επιχείρηση τροφίμων που εμπορεύεται το εν λόγω προϊόν.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας, «επειδή κάποια ποσότητα του συγκεκριμένου προϊόντος βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν τη χρήση του και, εάν επιθυμούν, να τα επιστρέψουν στους χώρους από όπου τα έχουν αγοράσει».

Το προϊόν αφορά τρυπητή σπάτουλα νάιλον / ξύλινη λαβή με την εμπορική επωνυμία alpina γραμμοκωδικό/barcode 8711252148762, παρτίδα 2088796, νούμερο προϊόντος 14876 κινέζικης κατασκευής.

Ονομασία Υλικού & Αντικειμένου:

Τρυπητή σπάτουλα νάιλον - Ξύλινη λαβή

Nylon slotted turner – Wooden handle

STAINLESS STEEL / ca. 34cm

Εμπορική επωνυμία: alpina

Γραμμοκωδικός / Barcode: 8711252148762

Παρτίδα / Batch: 2088796

ITEM NO. 14876

Made in P.R.C

ητρ

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο των επίσημων ελέγχων που πραγματοποιεί στην κυπριακή αγορά, η Υγειονομική Υπηρεσία "έχει προβεί σε δειγματοληψία του πιο πάνω προϊόντος το οποίο, μετά από εργαστηριακές εξετάσεις από τα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, έχει διαπιστωθεί ότι δεν συνάδει με τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 10/2011 της Επιτροπής, της 14ης Ιανουαρίου 2011, για τα πλαστικά υλικά και αντικείμενα που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα, όσον αφορά τις Πρωτοταγείς Αρωματικές Αμίνες (ΠΑΑ).

Το προϊόν «δεν πληρούσε την προϋπόθεση ότι αυτά δεν πρέπει να μεταναστεύουν αλλά ούτε να ελευθερώνονται με οποιονδήποτε τρόπο από τα πλαστικά υλικά και αντικείμενα στα τρόφιμα», καταλήγει η ανακοίνωση.