Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2χρονος Βραζιλια

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 2χρονος στη Βραζιλία την Τρίτη όταν ο οδηγός και η συνοδός τον ξέχασαν μέσα στο σχολικό λεωφορείο εν μέσω του καύσωνα που σαρώνει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο Απόλο Ροντρίγκεζ βρέθηκε νεκρός στις 3:30 το μεσημέρι της Τρίτης στην προτελευταία σειρά των καθισμάτων του σχολικού που τον είχε παραλάβει στις 7 το πρωί της ίδιας ημέρας.

Την τραγική ανακάλυψη έκανε ο 45χρονος οδηγός του σχολικού, Φλάβιο Ρόμπσον, όταν πήγε να παραλάβει το σχολικό. Μαζί με την 44χρονη συνοδό Λουσιάνα Κοέλιο, η οποία είναι και σύζυγός του, μετέφεραν το μικρό αγόρι σε νοσοκομείο όπου, ομως, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι για να το σώσουν καθώς ήταν ήδη νεκρό.

Το ζευγάρι συνελήφθη, κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία και αφέθηκε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Βραζιλίας, στον θάνατο του 2χρονου συνέβαλαν οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα με τα θερμόμετρα την Τρίτη να δείχνουν στο Σάο Πάολο 37 βαθμούς Κελσίου.

Όπως δήλωσε η μητέρα του μικρού αγοριού ο Απόλο δεν ήθελε να πάει στον παιδικό σταθμό τη μοιραία ημέρα. «Έκλαιγε και δεν ήθελε να πάει» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό TV Globo η Καλιάν Ροντρίγκεζ.

Σύμφωνα με την ίδια η 44χρονη συνοδός πάντα έβαζε το παιδί της στα πρώτα καθίσματα του σχολικού αλλά την μοιραία ημέρα «τον έβαλε στα τελευταία καθίσματα και τον ξέχασε».