Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αρχηγείο αστυνομιας

Ομάδα που χειρίζεται πληροφορίες ή υποθέσεις για περιστατικά που αφορούν είτε Ισραηλινούς είτε Παλαιστίνιους έχει συγκροτήσει η Αστυνομία από την έναρξη του πολέμου, δήλωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου. 

Ο κ. Παπαθεοδώρου είχε ερωτηθεί για την συγκρότηση τέτοιας ομάδας, στην οποία αναφέρεται σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Πολίτη», στο περιθώριο εκπαίδευσης που διοργανώνουν η Αστυνομία Κύπρου, η Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία και η Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, με θέμα την Εμπορία Ανθρώπων και την Εκμετάλλευση στο Χώρο Εργασίας, στη Λάρνακα.

Απαντώντας στην ερώτηση ανέφερε ότι «από την έναρξη του πολέμου στο Ισραήλ και την Γάζα η Αστυνομία προχώρησε στην συγκρότηση ομάδας η οποία χειρίζεται και τις πληροφορίες και οποιαδήποτε άλλα ζητήματα προκύπτουν σε σχέση με περιστατικά που αφορούν είτε Ισραηλινούς είτε Παλαιστίνιους».

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας σημείωσε πως «σκοπός είναι να γνωρίζουμε καλύτερα τι γίνεται αλλά και να αξιοποιούμε καλύτερα τις υποθέσεις αυτές».

«Το γραφείο αυτό επιτηρεί επίσης και άλλες πιο μικρές υποθέσεις που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα και εξετάζονται από τα επαρχιακά ΤΑΕ», είπε.