Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Στους 31 ανέρχονται οι τραυματίες, εκ των οποίων οι έξι σοβαρά, μετά από έκρηξη, που «πιθανόν» οφειλόταν «σε διαρροή αερίου», η οποία προκάλεσε την κατάρρευση μέρους κτιρίου όπου στεγάζονταν αιτούντες άσυλο, στην κεντρική Ιταλία.

Βίντεο που δημοσιοποίησε το ιταλικό πυροσβεστικό σώμα εικονίζει μέρος του κτιρίου στο Σαν Λορέντσο Νουόβο, κοντά στο Βιτέρμπο, να έχει μετατραπεί σε συντρίμμια εξαιτίας της έκρηξης, που έγινε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (10/11) προς Σάββατο (11/11).

Tο κτίριο ήταν μοιρασμένο σε μικρά διαμερίσματα, στα οποία διέμεναν κυρίως άνδρες και άτεκνες γυναίκες

Η πυροσβεστική ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «έκρηξη» προκάλεσε τη «μερική κατάρρευση» του κτιρίου, κέντρου υποδοχής αιτούντων άσυλο, «πιθανόν εξαιτίας διαρροής αερίου». Ωστόσο η διεύθυνση του κέντρου αντέκρουσε την υπόθεση πως το συμβάν οφειλόταν σε διαρροή αερίου.

Το βίντεο που δημοσίευσε η πυροσβεστική

Σημειώνεται πως δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής ενδείξεις πως η έκρηξη οφειλόταν σε επίθεση ή εγκληματική ενέργεια.

Έπειτα από έρευνες κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τη συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, ο αριθμός των τραυματιών ανακοινώθηκε πως ανέρχεται σε 31.

Ένας από τους τραυματίες, σε πολύ σοβαρή κατάσταση, διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Ρώμης και βρίσκεται σε κώμα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το κτίριο ήταν μοιρασμένο σε μικρά διαμερίσματα, στα οποία διέμεναν αιτούντες άσυλο, κυρίως άνδρες, αλλά και άτεκνες γυναίκες.

Διενεργείται έρευνα για τα αίτια της έκρηξης στο κτίριο, κοντά σε βιομηχανική εγκατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ