Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λιξη

Γύρω στους τριάντα μαθητές από διάφορα εκπαιδευτήρια της Πάφου συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από την Τεχνική Σχολή της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για την αποβολή έξι μαθητών από το σχολείο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Τεχνικής Σχολής Πάφου, Στέφανος Ελευθερίου, ανέφερε πως οι μαθητές απαιτούσαν με διάφορα συνθήματα την επιστροφή των έξι μαθητών που αποβλήθηκαν την Τρίτη από τη Διεύθυνση και τον καθηγητικό σύλλογο της Τεχνικής Σχολής Πάφου, «λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς τους», όπως είπε.

Ο κ. Ελευθερίου ανέφερε πως αντιπροσωπεία των μαθητών, στην παρουσία και μελών της Αστυνομίας που επιτηρούσε τη διαμαρτυρία, μετέβη στο γραφείο της Διεύθυνσης για συζήτηση του θέματος. Όπως τους εξηγήσαμε, είπε ο κ. Ελευθερίου, «το θέμα βρίσκεται στη διαδικασία του δευτεροβάθμιου σώματος του Υπουργείου Παιδείας και θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες».

Οι μαθητές υποστήριξαν πως το θέμα της αποβολής των μαθητών δεν εξετάστηκε διεξοδικά σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου, και τους εξηγήθηκε ότι η απόφαση της αποβολής των μαθητών λήφθηκε ύστερα από μαρτυρίες πολλών μαθητών και καθηγητών.  

Έγκειται, είπε ο κ. Ελευθερίου, στο δευτεροβάθμιο σώμα να εξετάσει λεπτομερώς κατά πόσο ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες ή αν επί της ουσίας κρίνουν κάτι διαφορετικά. Αυτό επεσήμανε, αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη.

Δηλαδή, εξήγησε, «θα εξεταστεί αν το σχολείο έχει ακολουθήσει τις σωστές διαδικασίες και αν λήφθηκε σωστή απόφαση». Επεσήμανε επίσης πως στο πλαίσιο της εξέτασης της απόφασης θα παρουσιαστεί και εκπρόσωπος της Τεχνικής Σχολής Πάφου αλλά και οι γονείς που έχουν το δικαίωμα να παρουσιαστούν και να υποστηρίξουν τα παιδιά τους.

Οι έξι μαθητές φέρονται να εμπλέκονται σε επεισόδιο που σημειώθηκε πριν 15 ημέρες περίπου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο μαθητών.

Ο ένας εκ των μαθητών που αποβλήθηκε φέρεται, εξάλλου, να εμπλέκεται και σε επεισόδιο που σημειώθηκε στις 11:30 της Δευτέρας, κατά το οποίο καθηγητής τραυματίστηκε από ρίψη καρέκλα.

Στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ελευθερίου ανέφερε πως το επεισόδιο αυτό συνέβη όταν οι μαθητές έβγαιναν από την τάξη με την καθοδήγηση του καθηγητή τους. Ενας μαθητής φέρεται, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, να έριξε μια καρέκλα και να κτύπησε τον καθηγητή στο κεφάλι και να τον τραυμάτισε.

Ο μαθητής, σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου, «ανέφερε στη Διεύθυνση του Σχολείου ότι δεν είχε σκοπό να κτυπήσει τον καθηγητή στο κεφάλι, αλλά απλώς πέταξε την καρέκλα αψυχολόγητα και χωρίς σκοπιμότητα».

Ο καθηγητής που μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών πήρε εξιτήριο.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση του σχολείου οι έξι μαθητές που αποβλήθηκαν έχουν δικαίωμα να προχωρήσουν στη μετεγγραφή τους σε άλλο σχολείο. Επίσης, σύμφωνα με τους κανονισμούς, έχουν δικαίωμα να εφεσιβάλουν την απόφαση στο Υπουργείο Παιδείας αν το επιθυμούν.