Τηλεόραση Ραδιόφωνο
[]ο0

Σύνδεση δύο συλλήψεων που έγιναν το περασμένο Σάββατο χθες στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, με τις δολοφονίες Θανάση Καλογερόπουλου και Αλέξη Μαυρομιχάλη, επιχείρησε τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα.

Με αποκλειστική είδηση της μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει και συνεργασία με την Αστυνομία της Δημοκρατίας μέσω των Ηνωμένων Εθνών. Κάτι που διέψευσε όμως λίγο αργότερα με δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος τύπου της Δύναμης Χρίστος Ανδρέου.

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας

«Στις 28 Οκτωβρίου αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ένα πρόσωπο γερμανικής καταγωγής, το οποίο με βάση τα δεδομένα Σένγκεν, καταζητείται από τις αρχές της Πολωνίας για να προσαχθεί σε δίκη για διάφορα αδικήματα, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις κι άλλα παρόμοια αδικήματα».

Ο κύριος  Ανδρέου ανέφερε ακόμη ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο συνελήφθη και παρέμεινε υπό κράτηση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου οπότε και παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο αποφάσισε την έναρξη διαδικασίας έκδοσης του στις αρχές της Πολωνίας και διέταξε να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους. Να καταθέσει εγγύηση 50.000 ευρώ σε μετρητά, να τεθούν τα στοιχεία του στο στοπ λιστ, να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και να παρουσιάζεται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες στον Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας.

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας

«Στις 3 Νοεμβρίου ο άντρας αυτός όφειλε να παρουσιαστεί στον Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας, αλλά παρέλειψε να το πράξει. Στις 4 Νοεμβρίου, λήφθηκε πληροφορία από το δικοινοτικό γραφείο επαφής (της Τεχνικής Επιτροπής για το έγκλημα και την εγκληματικότητα) ότι ο συγκεκριμένος, μαζί με άλλα δύο πρόσωπα, προσπάθησε να ταξιδέψει στην Τουρκία μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, χρησιμοποιώντας τη γερμανική του ταυτότητα. Διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν «σφραγίδα εισόδου» στο ψευδοκράτος και «συνελήφθησαν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι κυπριακές αρχές, ο δεύτερος συλληφθής στα κατεχόμενα, που είναι και αυτός πολωνός, ήρθε στην Κύπρο μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας στις 2 Νοεμβρίου. Κάτι που δείχνει ότι δεν θα μπορούσαν να έχουν εμπλοκή στις δολοφονίες

Ψάχνουν κλειστά κυκλώματα

Οι ανακριτές κάνουν αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν νέα στοιχεία για τις δύο δολοφονίες, και ιδιαίτερα για το φόνο Καλογερόπουλου στη Λεμεσό, αφού λήγει το διάταγμα κράτησης τη Δευτέρα και θα πρέπει οι ύποπτοι είτε να οδηγηθούν ενώπιον Δικαστηρίου, είτε να κατηγορηθούν, είτε να αφεθούν ελεύθεροι

Στέλιος Παπαθεοδώρου – Αρχηγός Αστυνομίας

Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι και τα δύο επαρχιακά ΤΑΕ και με την συνδρομή του αρχηγείου διερευνούμε με πάσα προσοχή και επιμέλεια τις δυο δολοφονίες.

Αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των ανακριτών και στις δύο υποθέσεις με το βοηθό αρχηγό επιχειρήσεων, ώστε να τεθούν στο τραπέζι όλα τα στοιχεία και δεδομένα για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις με στόχο την εξιχνίαση.