Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μανιτάρια

Στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται πολίτης μετά από κατανάλωση είδος μανιταριού που ανήκει στην πιο τοξική κατηγορία και θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα μανιτάρια στον κόσμο. Την είδηση επιβεβαίωσε μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου. Όπως ανέφερε το άτομο που νοσηλεύεται μετά την κατανάλωση του επικίνδυνου μανιταριού είνα από την επαρχία Λάρνακας.

Είναι αρκετοί οι πολίτες που αυτό το διάστημα βγαίνουν στην εξοχή με σκοπό την συλλογή μανιταριών. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που είχαμε στο παρελθόν περιστατικά πολιτών να καταναλώνουν δηλητηριώδη είδη μανιταριών με αποτέλεσμα να καταλήγουν στην εντατική ή ακόμη και να χάνουν και τη ζωή τους. Αυτή την εποχή τα μανιτάρια που ελκύουν το ενδιαφέρον των πολιτών είναι τα γνωστά ασπρομανίταρα αλλά και τα κοκκινομανίταρα.
Το Τμήμα Δασών και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εφιστούν την προσοχή του κοινού καθώς οι κίνδυνοι από τη συλλογή των μανιταριών παραμένουν και πιστεύεται πως υπάρχουν δεκάδες εάν όχι εκατοντάδες δηλητηριώδη μανιτάρια στο νησί μας.


Στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι ΑΝΤ1 έκανε δηλώσεις ο Δημήτρης Πολυκάρπου, μέλος του Μυκητολογικού Συνδέσμου Κύπρου με τον ίδιο να προτρέπει του συμπολίτες μας να είναι προσεκτικοί για το ποια μανιτάρια καταναλώνουν. «Το μανιτάρι που κατανάλωσε συμπολίτης μας θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα μανιτάρια στον κόσμο. Δυστυχώς αρκετός κόσμος το συγχύζει με τα ασπρομανίταρα, για αυτό και πρέπει να ενημερωνόμαστε και να αναγνωρίζουμε τις διαφορές έτσι ώστε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας» είπε.