Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρ

Απίστευτη δυσοσμία λόγω απουσίας συστήματος αποχέτευσης ταλαιπωρεί τους κατοίκους στους συνοικισμούς Αγίου Ελευθερίου και Αποστόλου Ανδρέα στα Λατσιά.

«Είναι ντροπή τέτοιες εποχές να διαβιούν οι άνθρωποι αυτοί σε τέτοιες καταστάσεις», τόνισε ο Δήμαρχος Λατσιών Χρίστος Πιτταράς.

Το πρωί οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Προσφύγων, πραγματοποίησαν αυτοψία στο συνοικισμό Αγίου Ελευθερίου συνοδευόμενοι από το Δημοτικό Συμβούλιο Λατσιών και την Ανώτερη Λειτουργό του Τμήματος Πολεοδομίας. Σκοπός, να ακούσουν τα παράπονα των κατοίκων για την ανυπόφορη κατάσταση

«Μπαίνοντας στις αυλές, στις κουζίνες των ανθρώπων μυρίζει όπως μυρίζουν οι αποχετευτικοί λάκκοι που ξέρει ο καθένας, μέσα στο σπίτι τους. Είναι αφόρητοι για πολλούς η κατάσταση και δεν μπορεί να γίνει ανεχτή αν θέλουν κάποιες υπηρεσίες να λένε ότι σέβονται τους συνανθρώπους τους», επισήμανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων, Νίκος Κέττηρος.

«Καταγράψαμε τα προβλήματα που υποδείχθηκαν και ότι κάποια τα οποία δεν είχαν δει, τα είδαμε σήμερα και θα επιδιορθωθούν και αυτά», υπογράμμισε η Ανώτερη Λειτουργός του Τμήματος Πολεοδομίας, Κατερίνα Αντωνίου.

Χωρίς σύνδεση παραμένουν 100 και πλέον οικίες, και η Επιτροπή ζητά απαντήσεις από το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λευκωσίας που αν και προσκλήθηκε, δεν παρέστει στη σημερινή επίσκεψη.

«Μην νομίζουν επειδή είμαστε πρόσφυγες και φτωχοί θα τους αφήσουμε απλήρωτους», επισήμανε ο κ. Κέττηρος.

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λευκωσίας θα προσκληθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη για να δώσει εξηγήσεις για την σημερινή απουσίας του, αλλά και για να καταθέσει λύσεις.