Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Την πολιτική βούληση για επίλυση διαχρονικών προβλημάτων που απασχολούν τους Κύπριους φοιτητές, εξέφρασε  ο Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας Κυριάκος Πιερακάκης στα μέλη της επιτροπής Παιδείας, κατά την επίσκεψη τους στην Αθήνα.   

«Πήραμε την διαβεβαίωση από τον Υπουργό τον κύριο Πιερακάκη ότι το θέμα τον μεταγραφών θα επιλυθεί σύντομα, όπως επίσης και το θέμα της δεύτερη κατανομής  θέσεων στα ελληνικά πανεπιστήμια, για εμάς είναι πολύ σημαντικό δεν γινόταν δεύτερη κατανομή», επισήμανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Παύλος Μυλωνάς.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας  στην Ελλάδα συναντήθηκε επίσης,  με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, την  Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του ελληνικού Κοινοβουλίου και τη Σύνοδο των Πρυτάνεων.

«Καταγράψαμε την έντονη επιθυμία και βούληση των πρυτάνεων για συνεργασία με τα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια μας», σημείωσε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Γιώργος Κάρουλλας.

«Για κάποια ζητήματα έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις .Θα πρέπει, βέβαια, και το κυπριακό κράτος με τη σειρά του να έρθει να στηρίξει ευρύτερα τους φοιτητές μας », επισήμανε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης.

Παράλληλα αποφασίστηκε η θέσπιση  ειδικής κοινής επιτροπής για παρακολούθηση της εφαρμογής των ζητημάτων που αποφασίστηκαν, αλλά και για στενότερη συνεργασία σε  θέματα που πιθανόν να προκύψουν.