Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Σε σήριαλ έχει εξελιχθεί το θέμα της ποσόστωσης στο χαλούμι. Άλλη μια σύσκεψη με την συμμετοχή υπουργών και εμπλεκομένων φορέων, θα πραγματοποιηθεί αύριο, με στόχο την εξεύρεση συμβιβαστικής συμφωνίας.

Στη σύσκεψη που θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών, οι υπουργοί Γεωργίας και Εμπορίου, Πέτρος Ξενοφώντος και Γιώργος Παπαναστασίου, καλούνται να συγκεράσουν το χάσμα που χωρίζει αγελαδοτρόφους, τυροκόμους και αιγοπροβατοτρόφους, κάτι που δεν κατάφερε κανένας υπουργός τα προηγούμενα 25 χρόνια.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «αύριο θα ακούσουμε τα θέλω του καθενός και θα δούμε πως μπορούμε να συγκεράσουμε τις θέσεις τους», ωστόσο, σημειώνεται πως όλες οι πλευρές είναι έτοιμες να προχωρήσουν στη λήψη δυναμικών μέτρων αν δεν ικανοποιηθούν. Με πρώτους τους αγελαδοτρόφους, οι οποίοι έχουν δώσει παράταση μέχρι την Τρίτη και ανάλογα με την πορεία της σύσκεψης. Σημειώνεται πως το θέμα αυτή τη φορά σχετικά με την ποσόστωση, προέκυψε μετά το διάταγμα του Υπουργείου Εμπορίου για αύξηση της ποσόστοσης του αιγινού και πρόβειου γάλακτος στην παραγωγή χαλλουμιού από 10% σε 19%, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, παράλληλα και από τους τυροκόμους.

Η πυροσβεστική παρέμβαση την προηγούμενη εβδομάδα, του υπουργού Ενέργειας και Εμπορίου, έδωσε παράταση χρόνου και πίστωση στην διυπουργική επιτροπή για μεσολαβητική προσπάθεια. Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διέψευσε πληροφορίες για δήθεν διαφωνίες μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης για το ζήτημα της ποσόστωσης στο χαλούμι.