Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ερευνες μακελαρης

Άφαντος παραμένει παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι Αρχές ο 40χρονος δράστης του μακελειού με 18 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στο Μέιν των βορειοανατολικών ΗΠΑ. Σε βάρος του δράστη έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για 18 δολοφονίες. Θα πρέπει να θεωρείται οπλισμένος και επικίνδυνος, σύμφωνα με την αστυνομία. Στις έρευνες συμμετέχουν τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού μαζί με σχεδόν όλη τη δύναμη της αστυνομίας του Μέιν.

Eπίσης, το FBI έχει στείλει στην περιοχή δεκάδες πράκτορες και εμπειρογνώμονες για να βοηθήσουν την τοπική και την πολιτειακή αστυνομία που ηγείται της έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το CNN, ομάδα του FBI έκανε έρευνα και στην τελευταία γνωστή διεύθυνση του υπόπτου, ενώ οι Αρχές μετέβησαν και στα σπίτια συγγενών του δράστη για να ζητήσουν πληροφορίες για το πού βρίσκεται.

Υπό τον φόβο ζουν οι κάτοικοι

Στο μεταξύ, επιχειρήσεις και σχολεία του Λιούιστον ανακοίνωσαν ότι θα μείνουν κλειστά την Παρασκευή, ενώ στην πόλη υπάρχει οδηγία στους κατοίκους να παραμείνουν σπίτια τους περιορίζοντας τις μετακινήσεις.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και σε άλλες περιοχές του Μέιν, όπως το Όμπερν, το Μπρούνσβιγκ και το Λίσμπον.

Στους εφέδρους του αμερικανικού στρατού υπηρετούσε ο φερόμενος ως δράστης.

ερευνες μακελαρης 2

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι το άτομο που βρίσκεται στο επίκεντρο αστυνομικού ανθρωποκυνηγητού έπειτα από τους μαζικούς πυροβολισμούς στο Μέιν, ο Ρόμπερτ Καρντ, είναι ένας ειδικός στην προμήθεια πετρελαίου στη μονάδα εφέδρων του αμερικανικού στρατού για περισσότερες από δύο δεκαετίες και χωρίς προηγούμενη υπηρεσία στο εξωτερικό.

Ο Καρντ, λοχίας πρώτης κλάσης, κατατάχθηκε τον Δεκέμβριο του 2002, ανέφερε ο στρατός.

Η πολιτειακή και η τοπική αστυνομία ταυτοποίησαν τον Καρντ, ο οποίος φέρεται να είχε εγκλειστεί σε δομή ψυχικής υγείας το καλοκαίρι, ως πρόσωπο ενδιαφέροντος για το χθεσινό συμβάν. Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες ενός άνδρα με μούσι που φορούσε καφέ φούτερ και τζιν σε μία από τις σκηνές των εγκλημάτων, κρατώντας κάτι που φαίνεται να είναι ένα ημιαυτόματο τουφέκι έτοιμο να πυροβολήσει.