Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μεκαλαρης Λιουιστον

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό ενός άνδρα που φέρεται να συνδέεται με πυροβολισμούς στην πόλη Λιόυστον, στην Πολιτεία Μέιν, το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 22 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 50.

Ο δράστης φέρεται να εισήλθε σε διάφορα σημεία της πόλης, μεταξύ αυτών σε μια αίθουσα μπόουλινγκ, σε ένα εστιατόριο και σε ένα μπαρ, ανοίγοντας πυρ.

Ένας 40χρονος πρώην εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων του αμερικανικού στρατού στο Μέιν, που είχε πάρει εξιτήριο από μονάδα ψυχικής υγείας, φέρεται να είναι ο δράστης.

"Η νοσηλεία του σε μονάδα ψυχικής υγείας κρίθηκε απαραίτητη μετά από απειλές, που εξαπέλυσε, πως θα ανατινάξει αμερικανική στρατιωτική βάση".

Όπως δήλωσαν στελέχη της αστυνομίας της περιοχής, πιστεύουν ότι έχουν ταυτοποιήσει τον δράστη, ο οποίος πιθανόν έχει ποινικό ιστορικό, όμως δεν έχουν καμία ένδειξη γιατί προέβη στους πυροβολισμούς.

Τα δημόσια σχολεία στο Lewiston θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Πέμπτη, ανακοίνωσε ο διοικητής της περιοχής.

"Δεν γνωρίζουμε αρκετά πράγματα αυτή τη στιγμή. Οι πληροφορίες αλλάζουν συνεχώς και όχι πάντα με ακρίβεια", δήλωσε ο επιθεωρητής Τζέικ Λανγκλέις. "Συνεχίστε να παραμένετε σε κάποιο καταφύγιο ή σε ασφαλές μέρος. Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε. Μείνετε κοντά στους αγαπημένους σας. Αγκαλιάστε τους. Οι προσευχές μας είναι σε όσους έχασαν κάποιον απόψε", πρόσθεσε.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος παρακολουθεί τις εξελίξεις, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.