Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Πιέσεις στη Χαμάς να επιταχύνει την απελευθέρωση των απαχθέντων στη Γάζα και να συμπεριλάβει γυναίκες και παιδιά, χωρίς να περιμένει ισραηλινές παραχωρήσεις, ασκούν οι διαμεσολαβητές του Κατάρ, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Reuters τρεις διπλωμάτες και μια πηγή κοντά στα σημεία που κρατούνται οι όμηροι.

Μια άλλη πηγή ενημερωμένη για τις διαπραγματεύσεις δήλωσε στο Reuters ότι το Κατάρ διεξάγει συνομιλίες με τη Χαμάς και το Ισραήλ σχετικά με την απελευθέρωση μεγάλου αριθμού απαχθέντων αμάχων.

Οι διπλωμάτες και η πηγή στην περιοχή που βρίσκονται όμηροι, δήλωσαν ότι οι διαπραγματευτικές συνομιλίες δεν περιλαμβάνουν την απελευθέρωση των Ισραηλινών στρατιωτών που κρατούνται από τη Χαμάς.

Η οργάνωση που ελέγχει τη Γάζα δήλωσε ότι οι απαχθέντες στρατιώτες αποτελούν στρατηγικό πλεονέκτημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να επιτύχει σημαντικές παραχωρήσεις από το Ισραήλ.

Η Χαμάς έχει μέχρι στιγμής απελευθερώσει 4 ομήρους, και οι Ισραηλινός Στρατός υποστηρίζει πως η τρομοκρατική οργάνωση κρατά ακόμη πάνω από 220 άτομα.

Πηγή: protothema.gr