Τηλεόραση Ραδιόφωνο
-=πο

Σε κινητά τηλέφωνα και άλλα τεκμήρια που εντοπίστηκαν κατά τίς έρευνες στις κατοικίες των τεσσάρων νεαρών από την Συρία που συνελήφθησαν για την έκρηξη σε κοντινή απόσταση από την πρεσβεία του Ισραήλ επικεντρώνονται οι έρευνες των ανακριτών του ΤΑΕ Λευκωσίας.

Οι τέσσερις αναμένεται αύριο να περάσουν από νέο γύρο ανακρίσεων αν και συνεχίζουν να αρνούνται κάθε ανάμειξη με την υπόθεση της έκρηξης χθες τα ξημερώματα.

Για επιστημονικές εξετάσεις έχουν σταλεί και άλλα τεκμήρια ανάμεσα στα οποία ένα σιδερένιο σφυρί, με ξύλινη χειρολαβή, δύο ανοιγόμενα μαχαίρια, καθώς και δύο αχρησιμοποίητα πασχαλινά αστεράκια. Τα τέσσερα πρόσωπα,  που τέθηκαν υπό εξαήμερη κράτηση αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών και μαχαιροφορία.

Επιτέθηκαν σε Ισραηλινούς

Την ίδια ώρα οι διωκτικές αρχές αυτή την φορά στην Λάρνακα διερευνούν περιστατικό το οποίο καταγράφηκε σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε ενώπιον των αρχών από 49χρονο από το Ισραήλ, επισκέπτη στην Κύπρο, χθες γύρω στις 19.30, ενώ βρισκόταν με άλλα δύο πρόσωπα στην οδό Ερμού, και αναρτούσαν αφίσες με απαχθέντα παιδιά στο Ισραήλ, τους προσέγγισαν 4 πρόσωπα με απειλητικές διαθέσεις.

Σύμφωνα με την καταγγελία επρόκειτο για πρόσωπα αραβικής καταγωγής. Ο ένας φαίνεται να έσπρωξε τον 49χρονο ενώ δεύτερο πρόσωπο έκλεψε την τσάντα που κρατούσε και μέσα σε αυτή υπήρχαν αφίσες.

Μάλιστα όταν ο 49χρονος προσπάθησε με το κινητό του να βιντεογραφήσει τους νεαρούς ένας εξ αυτών του πέταξε ένα κομμάτι ξύλο. Αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο εκ των τριών ηλικίας 15.5 και 16 ετών οι οποίοι και ανακρίθηκαν  ενώ γίνονται εξετάσεις για εντοπισμό του τρίτου.