Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πρεσβεια ισραηλ βομβα

Στο κόκκινο οι διωκτικές αρχές τα ξημερώματα στην πρωτεύουσα μετά την έκρηξη  σε απόσταση αναπνοής από την ισραηλινή Πρεσβεία. Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα από την Συρία τα οποία εντοπίστηκαν άμεσα από μέλη της αστυνομίας τα οποία περιπολούσαν στο σημείο. Οι τέσσερις αρνούνται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση την ώρα που κάμερες της περιοχής κατέγραψαν καρέ καρέ τα όσα εκτυλίχθηκαν.

Μισή ώρα μετά την μία τα ξημερώματα και στην Ισραηλινή πρεσβεία σήμανε συναγερμός. Αφορμή η έκρηξη σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από την είσοδο της πρεσβείας. Άμεσα περίπολα που βρίσκονταν στην περιοχή στο πλαίσιο  των μέτρων που λαμβάνονται, εντοπίζουν δύο πρόσωπα να κινούνται στην περιοχή.  

Τους ανακόπτουν για έλεγχο και τους ζητούν να παρουσιάσουν τα στοιχεία τους. Ο ένας παρουσίασε την άδεια παραμονής του, ενώ ο δεύτερος δεν είχε οποιαδήποτε έγγραφα μαζί του για ταυτοποίηση. Οι υποψίες των αστυνομικών ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο όταν οι δύο αλλοδαποί, Σύριοι όπως αποδείχθηκε στην καταγωγή, διερωτήθηκαν τον λόγο που ανακόπηκαν και όταν αστυνομικοί τους ανέφεραν για την έκρηξη αυτοί δήλωσαν πως δεν άκουσαν κάτι, ενώ βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση.

Οι δύο υπέδειξαν το όχημα με το οποίο έφτασαν στην περιοχή. Στο όχημα βρίσκονταν άλλοι δύο αλλοδαποί  οι οποίοι δεν είχαν στην κατοχή τους οποιαδήποτε έγγραφα για ταυτοποίησή τους.

Κατά την έρευνα από μέλη της αστυνομίας εντός του οχήματος εντοπίστηκε ένα σιδερένιο σφυρί με ξύλινη χειρολαβή, δύο ανοιγόμενα μαχαίρια, καθώς και δύο αχρησιμοποίητα πασχαλινά αστεράκια. Οι τέσσερις οδηγήθηκαν στο ΤΑΕ Λευκωσίας όπου ανακρινόμενοι προέβαλαν διάφορους ισχυρισμούς για την παρουσία τους στην περιοχή.
 
Τα τέσσερα πρόσωπα, ηλικίας 17 , 20 και 21 ετών, όλοι από την Συρία,  αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών και μαχαιροφορία και όχι άλλα που σχετίζονται με τρομοκρατία.

Το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας και τέθηκαν υπό εξαήμερη κράτηση.