Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Η Μαίρη Συνατσάκη είχε προκαλέσει αντιδράσεις πριν μερικούς μήνες, όταν είπε πως «το παιδί μου είναι βιολογικά κορίτσι, θα αποφασίσει εκείνη το κοινωνικό της φύλο».

Η YouTuber μιλά για αυτό στη συνέντευξη που έδωσε για την εκπομπή «Μαμά-δες», η οποία θα προβληθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στην ΕΡΤ1.

Σε μια πρώτη δημόσια τοποθέτηση για την πολυσυζητημένη δήλωσή της, η Μαίρη Συνατσάκη απάντησε στη σωρεία αρνητικών σχολίων, λέγοντας:

«Μάλλον αυτό που έχω στο μυαλό μου και στην καρδιά μου πολλές φορές το επικοινωνώ με λέξεις που δεν είναι σωστές. Ίσως αν έλεγα ότι θα αποδεχτώ το παιδί μου όπως θέλει να είναι να είχε καλύτερη αποδοχή σαν ατάκα. Χρειάστηκε πολύ για να εξηγήσω τι εννοώ. Με ενδιαφέρει να μιλήσω για την αποδοχή».

Τι είχε πει για το φύλο του παιδιού της

Τον Ιούνιο, δέχτηκε μια ερώτηση στο Instagram, η οποία έλεγε: «Θεωρείς φυσιολογικό να λες το παιδί μου είναι βιολογικά κορίτσι;».

«Θέλω να απαντήσω στην ερώτηση για το αν θεωρείς φυσιολογικό να λες ότι "το παιδί μου είναι βιολογικά κορίτσι". Προέκυψε από το post που είχα ανεβάσει την Ημέρα της Γυναίκας με μία φωτογραφία με τη μικρή και από συνομιλία μου με τη Γωγώ Δελογιάννη, τη σεφ που είναι και φίλη μου. Θέλω να πω ότι μου φαίνεται τελείως φυσιολογικό να εκφράζομαι με αυτόν τον τρόπο, γιατί αν με ξέρετε και με ακολουθείτε, είμαι ένας άνθρωπος που πρεσβεύει κάποια πράγματα», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν τα πρεσβεύω διακοσμητικά για τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά τώρα που έγινα μανουλίτσα, δεν θα ισχύσουν για μένα. Είναι πράγματα που πιστεύω βαθιά στην ψυχή μου», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως η φράση αυτή της φαίνεται τελείως φυσιολογική, ενώ τόνισε πως το κοινωνικό φύλο προκύπτει στη ζωή κάποιου μετά από τα 4 χρόνια.

«Μου φαίνεται απολύτως λογική η έκφραση "βιολογικά κορίτσι", γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Είναι βιολογικά κορίτσι. Τα θέματα κοινωνικού φύλου προκύπτουν μετέπειτα στη ζωή, όχι πολύ αργότερα, οι άνθρωποι αποκτούν μια τέτοια αίσθηση κι από 4 χρονών. Αν το κοινωνικό της φύλο είναι διαφορετικό από το βιολογικό, ποια είμαι εγώ να πω το οτιδήποτε;», σημείωσε.

Τέλος, πρόσθεσε: «Θέλω πολύ περισσότερο να υπάρξει στο δικό μου παιδί αυτή η ελευθερία και δεν θέλω να προοικονομίσω τίποτα και μην αγχώνεστε, τα παιδιά δεν μπερδεύονται από την πολλή ελευθερία και αποδοχή. Αλλιώς δημιουργούνται τα προβλήματα, γιατί άκουσα πολλούς στο Twitter να το κοροϊδεύουν».

Φωτογραφία: NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ