Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δσ

Ένας νεκρός, 5 συλλήψεις και 63 τραυματίες, εκ των οποίων οι 43 αστυνομικοί είναι ο απολογισμός από τη χθεσινοβραδινή διαμαρτυρία εκατοντάδων ανθρώπων έξω από το προξενείο του Ισραήλ, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο νεκρός είναι διαδηλωτής, ο οποίος έπαθε καρδιακή προσβολή, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο όπου έχασε τη ζωή του.

Ανακοίνωση της νομαρχίας Κωνσταντινούπολης αναφέρει ότι συνελήφθησαν 5 άτομα που διαπιστώθηκε ότι πέρασαν το φράγμα της αστυνομίας και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις.

«Το ότι αναγκαζόμασταν σε αυτή την παρέμβαση, την ώρα που η καρδιά μας αιμορραγούσε, μας πλήγωσε βαθιά», αναφέρεται στην ανακοίνωση της νομαρχίας Κωνσταντινούπολης,

Χθες βράδυ στο κτήριο του προξενείου του Ισραήλ εκτοξεύθηκαν ακόμη και πυροτεχνήματα.

Η κατάσταση αυτή ανάγκασε το Τελ Αβίβ να καλέσει τους Ισραηλινούς πολίτες να εγκαταλείψουν την Τουρκία άμεσα.

Χθες βράδυ Τούρκοι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν και προς την αμερικανική βάση στο Κιουρετζίκ της Μαλάτια για να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας.

Στο προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα πραγματοποιήθηκε επίθεση με πέτρες. Επίσης στην Άγκυρα διαδηλωτές έκαψαν τη σημαία των ΗΠΑ και η αστυνομία παρενέβη εναντίον των διαδηλωτών.

Το νέο κύμα διαδηλώσεων ξεκίνησε έπειτα από την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας. Ο Τούρκος Πρόεδρος απηύθυνε έκκληση μέσω τουίτερ: «Καλώ όλη την ανθρωπότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσει αυτή η πρωτοφανής θηριωδία».

Η Πρόεδρος του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει τίποτα να πει κανείς για τον δολοφόνο Νετανιάχου, είναι ο νέος Χίτλερ του 21ου αιώνα».

Ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας ανέφερε ότι «ο ισχυρισμός ότι "η Χαμάς και όχι το Ισραήλ πραγματοποίησε την επίθεση" στο νοσοκομείο της Γάζας είναι ψευδής».