Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1
*Φωτογραφία αρχείου

Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχθηκε συναγωγή του Βερολίνου σήμερα την Τετάρτη, με τα αντισημιτικά επεισόδια στη γερμανική πρωτεύουσα να αυξάνονται μετά τη βίαιη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.

Η κοινότητα Kahal Adass Jisroel είπε ότι η συναγωγή της στη συνοικία Mitte του Βερολίνου δέχτηκε επίθεση με δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς. Από πλευράς της η αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό.

«Άγνωστοι πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ από το δρόμο», έγραψε η κοινότητα στο X. Δημοσίευσε επίσης βίντεο με αστυνομικούς να ερευνούν τη σκηνή.

Το κτιριακό συγκρότημα της κοινότητας Kahal Adass Jisroel στο κέντρο του Βερολίνου στεγάζει μια συναγωγή, ένα νηπιαγωγείο και ένα κοινοτικό κέντρο.

Όπως μεταδίδει το abc news, η αστυνομία είπε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπήρξαν ταραχές μεταξύ μουσουλμάνων μεταναστών και αστυνομίας στις συνοικίες Neukoelln και Kreuzberg και στην Πύλη του Βρανδεμβούργου του Βερολίνου, όπου πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, η αστυνομία αύξησε την ασφάλεια για τα εβραϊκά ιδρύματα στο Βερολίνο και σε όλη τη Γερμανία. 
Ωστόσο, οι ισραηλινές σημαίες που κυματίστηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης μπροστά από τα δημαρχεία σε όλη τη χώρα έχουν γκρεμιστεί και καεί. Σε αρκετά κτίρια στο Βερολίνο όπου ζουν Εβραίοι άγνωστοι ζωγράφισαν το αστέρι του Δαβίδ.