Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σοκαριστικές φωτογραφίες από πολυκατοικία στη Πάφο στην οποία διαμένουν αιτητές ασύλου δημοσίευσε ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν εικόνα χάους, ακαθαρσιών, σπασμένων επίπλων και πεταμένων σκουπιδιών σε όλους τους χώρους. Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Πάφου, παρά το γεγονός ότι το κράτος δίνει επιδόματα ενοικίου στους αιτητές ασύλου που διαμένουν στο συγκεκριμένο κτίριο αυτό δεν έχει εδώ και έξι μήνες ούτε ηλεκτρισμό, ούτε νέρο.  

Ολόκληρη η ανάρτηση του δημάρχου Πάφου: 

«Έλεος πλέον. Το κράτος δίνει επιδόματα ενοικίου σε αιτητες πολιτικού ασύλου που μένουν σε πολυκατοικία που εδώ και 6 μήνες δεν έχει ρεύμα και νερό.
Οι εικόνες που αντικρισαμε ήταν σοκιαριστικες. Η οροφή της πολυκατοικίας ήταν η ανοικτή τουαλέτα για αυτούς που διαμένουν μέσα.
Ενώ συμβαίνουν αυτά και είναι εις γνώση των αρμοδίων τμημάτων του κράτους υπηρεσία ασύλου και τμήμα ευημερίας μας είπαν αν νομίζουμε ότι πρέπει να φύγουν να πάμε στο δικαστήριο να βγάλουμε διάταγμα. Δηλαδή αν δεν πάμε ή το δικαστήριο δεν δώσει διάταγμα να μένουν σε κτήριο που επίσημα δεν έχει ρεύμα και νερό; Είναι περιπτώσεις που διερωτάται κάποιος αν υπάρχει κράτος.
Τους είπαμε μου είπαν ότι θα τους κοπούν τα επιδόματα τέλος του μήνα αν δεν πάνε κάπου νόμιμα να μένουν. Ο Δήμος έκανε και θα κάνει το καθήκον του και θα το λύσει αυτό το θέμα αλλά το κράτος πρέπει να ξυπνήσει.........»

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν αργότερα κάτω από την ανάρτηση δείχνουν μπουλτόζα και συνεργείο να απομακρύνουν τους τόνους των ακαθαρσιών που μαζεύτηκαν στους χώρους του κτιρίου. 

1

 

1
1

 

1
1

 

1
1

 

1
1

 

1

 

1
1