Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρητρ

Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε για τη μόδα, τα παιδικά του χρόνια, την αισθητική, ανάμεσα σε άλλα, σε συνέντευξη που έδωσε στο «Πρωινό Σουσού».

Αρχικά, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας: «Εμένα με λυγίζει όταν δεν μου επιτρέπουν συνθήκες να ολοκληρώσω ένα σκεπτικό. Δεν είμαι τσαρλατάνος, δεν πετάω από τη μία (άποψη) στην άλλη. Γι' αυτό και με αγαπάει ο κόσμος γιατί είμαι σταθερός στα πιστεύω μου. Το no gender και το diversity και η διαφορετικότητα για εμένα ήταν τρόπος ζωής, από μικρό παιδί, από 8 χρονών. Η πρώτη φορά που αισθάνθηκα ότι είχα διαφορετικότητα - γιατί το έχουμε πρήξει πια αυτό το θέμα - ήταν όταν στην 25η Μαρτίου με τη στολή του τσολιά και λέω: "Ώπα, τι είναι εδώ;". Και άρχισα να επεργάζομαι διάφορες εικόνες. Ναι στα 9 χρόνια μου».

«Ο μπαμπάς είχε το μουστάκι, ήταν μάγκας Ηπειρώτης, φορούσε λευκό πουκάμισο, γκρι παντελόνι και εγώ ξαφνικά του είπα: "Μπαμπά, είμαι πιο ωραίος μεαυτό που φοράω". Μου είπε: "Παιδί μου αυτό είναι εθνικό ένδυμα, δεν μπορείς να το φοράς κάθε ημέρα". Το φόρεσα για 3 ημέρες», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Σχετικά με την την πορεία του στον κόσμο της μόδας ανέφερε: «Αγαπάω τα ήθη και τα έθιμα, αγωνίστηκα για την πατρίδα μου με τον δικό μου τρόπο. Γιατί σήμερα βλέπεις εκπομπές που τη μόδα δεν την διαιωνίζουν όπως πρέπει. Ο καθένας έχει μια εμμονή να δείξει το δικό του στυλ».

Σε σχέση με την αλλαγή της αισθητικής στις ημέρες μας, ο Λάκης Γαβαλάς σχολίασε: «Το Ιnstagram [συνέβαλε στο να χαθεί η αισθητική στον τομέα της μόδας στην Ελλάδα]. Παλιά όλοι εμείς που εμποτιστήκαμε στη μόδα, το είχαμε από το περιοδικό, από τον παλιό κινηματογράφο, που ήταν υπέροχος».

«Όταν δεν είσαι artificial, τεχνοποιημένος, είσαι καλύτερος» δήλωσε στο τέλος.

Φωτογραφία: NDPPHOTO