Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επιδομα ευρω χρηματα

Το Υπουργείο Οικονομικών έκοψε κονδύλι για την κατ’ οίκον φροντίδα χιλίων συγγενών αγνοουμένων και πεσόντων, ύψους 500,000 ευρώ.

Χρίστος Χριστοφίδης – Αναπληρωτής Πρόεδρος Επιτροπής Προσφύγων Βουλής

«Είναι τραγικό σε μία περίοδο που κάνουμε διεθνείς εκστρατείες να μην ξεχαστεί το θέμα των αγνοουμένων. Η επίσημη κυβέρνηση να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο»

Για την κατ' οίκον φροντίδα γονέων και συγγενών αγνοουμένων και πεσόντων, συμφώνησε το Υφυπουργείο Πρόνοιας, όχι όμως και το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δεν εκπροσωπήθηκε τελικά στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής προσφύγων.

Νίκος Γεωργίου – Βουλευτής ΔΗΣΥ

«Μια απόφαση που φέρει την κυβέρνηση να διαπρέπει στην κοινωνική αναλγησία στην έλλειψη συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων υπουργών»

Σωτήρης Ιωάννου – Βουλευτής ΕΛΑΜ

«Το ελάχιστο το οποίο θα μπορούσαν να κάνουν είναι να εγκρίνουν το μισό εκατομμύριο για φροντίδα. Είναι απαράδεκτο και ιεροσυλία, την στιγμή που το αίτημα προέρχεται από το Υφυπουργείο Πρόνοιας»

Ιωάννης Κολιος – Αντιπρόεδρος Επιτροπής Αγνοουμένων

«Είναι ηθικά απαράδεκτο για μερικές χιλιάδες ευρώ, να παραμείνουν άνθρωποι αβοήθητοι»

Η Κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να ψαλιδίσει κατά 20 εκ. ευρώ τη χορηγία προς το Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις και δυσφορία στους βουλευτές.