Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΟΥΜΑΣ

Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα βρίσκεται το πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού (ΕΔΠΑ) για το ασυμβίβαστο του προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα αλλά και δεύτερο πόρισμα για την ομοσπονδία ορειβασίας ενώ τις τελευταίες ώρες εξετάζεται και νέος «κόκκινος φάκελος» για στοιχηματική δραστηριότητα για αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής στην πρώτη κατηγορία.

Για το νέο «κόκκινο φάκελο» αναμένεται ότι θα γίνει επίσημη ανακοίνωση το απόγευμα.

Πόρισμα 6.500 σελίδων σε δέκα box files

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Ευθύμιος Ευθυμίου παρέδωσε το ογκωδέστατο πόρισμα 6.500 σελίδων σε δέκα box files στον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Παρέδωσε ακόμα και πόρισμα που αφορά την ομοσπονδία ορειβασίας, αγωνιστικής αναρρίχησης και προσανατολισμού όπου επίσης εντοπίζει ασυμβίβαστο για δύο πρόσωπα.

Ο κ. Ευθυμίου δήλωσε παραδίδοντας το πόρισμα για την ΚΟΠ και την ομοσπονδία ορειβασίας ότι η επιτροπή θεωρεί πως και για τα δύο θέματα «υπάρχει υπόθεση, άρα από σήμερα είναι στην ευθύνη του Γενικού Εισαγγελέα και δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο εμείς».

Πρόσθεσε ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι για τον κ. Κούμα υπάρχει ασυμβίβαστο ενώ έχουν διαπιστώσει και άλλα θέματα που θα ζητηθεί να διερευνήσει ο Γενικός Εισαγγελέας.

Επιπλέον έχει διαπιστωθεί ασυμβίβαστο και στην ομοσπονδία ορειβασίας, πρόσθεσε.

«Η επιτροπή διέταξε να γίνει μια έρευνα. Δεν την κάναμε εμείς την έκαναν οι ερευνητές. Δεν παραβιάστηκε κανένα δικαίωμα κανενός, τήρησε το νόμο και θα συνεχίσει να τον τηρεί για όλους. Όλοι είναι προστατευμένοι από την επιτροπή και αυτοί που μας δίνουν πληροφορίες και οι εξεταζόμενοι και δεν θέλουμε να θυματοποιήσουμε κανέναν», δήλωσε ο κ. Ευθυμίου.

 

 

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΟΥΜΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΟΥΜΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΟΥΜΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΟΥΜΑΣ