Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εμβόλιο

Το εμβολιαστικό πλάνο έναντι στη νόσο COVID-19 και στην εποχική γρίπη γνωστοποίησε με ανακοίνωση του το Υπουργείο υγείας.  

Συγκεκριμένα από 9 Οκτωβρίου 2023 οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και μέσω των Κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προέλευσης (Walk-in).

Από τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 δεν θα διευθετούνται νέα τηλεφωνικά ραντεβού στα ακόλουθα Κέντρα Εμβολιασμού (Κέντρο Υγείας Λατσιών, Κέντρο Υγείας Λινόπετρας, Εμβολιαστικό Κέντρο Κυπερούντας, Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας, Γενικό Νοσοκομείο Πάφου). Τονίζεται ότι όσοι πολίτες έχουν διευθετήσει ήδη ραντεβού στα πιο πάνω Κέντρα θα εξυπηρετηθούν κανονικά ή να το ακυρώσουν τηλεφωνικά και να προσέλθουν στα Κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προέλευσης.

Τηλεφωνικά ραντεβού θα μπορούν να διευθετούνται μόνο στο Κέντρο Εμβολιασμού της Πόλης Χρυσοχούς (κάθε Τρίτη) και στο Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου (κάθε Τετάρτη και Παρασκευή).

Αναλυτικά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα λειτουργίας ανά Επαρχία.

1

 

Υπενθυμίζεται ότι για τη χορήγηση των εμβολίων:

  •  θα πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Αριθμός Εγγραφής Αλλοδαπού),
  •  οι χρόνιοι και οι ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς θα πρέπει να προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση από Ειδικό ή Προσωπικό Ιατρό,
  •  ο εμβολιασμός έναντι COVID-19 θα μπορεί να γίνεται στους 5 μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό που έχει γίνει,
  •  θα πρέπει να τηρείται ένα ελάχιστο διάστημα 3 μηνών για εμβολιασμό έναντι COVID-19 μετά από το θετικό τεστ κατά της νόσου COVID-19.

Σε περίπτωση που δικαιούχος επιθυμεί να εμβολιαστεί μόνο με το εμβόλιο έναντι της COVID-19 ή την ίδια μέρα και με τα δύο εμβόλια (COVID-19 και εποχική γρίπη), τότε θα μπορεί να εξυπηρετηθεί στα Κέντρα Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας. Ο εμβολιασμός των μη δικαιούχων του ΓεΣΥ, οι οποίοι όμως ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, θα γίνεται δωρεάν σε Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων του Υπουργείου Υγείας.

Ο εμβολιασμός των δικαιούχων του ΓεΣΥ με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης, οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, δύναται να διεκπεραιώνεται από τον Προσωπικό Ιατρό κατόπιν διευθέτησης σχετικού ραντεβού.