Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θξ

Τροποποιήσεις όσον αφορά στις παραβάσεις στις φωτοελεγχόμενες διασταυρώσεις αποφασίστηκαν κατά την χθεσινή συνεδρίασης του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, της οποίας προήδρευσε ο Υπουργός Μεταφορών.

Από το στούντιο του ΑΝΤ1 και την εκπομπή μέρα μεσημέρι ο Υπουργός Αλέξης Βαφεάδης ξεκαθάρισε ότι όσοι οδηγοί έχουν εισέλθει σε διασταύρωση με πράσινο βέλος με σκοπό να στρίψουν δεξιά και έχουν περάσει την άσπρη γραμμή του «ΑΛΤ», πριν ο φωτεινός σηματοδότης γίνει κόκκινος, δεν παραβαίνουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και δεν καταγγέλλονται.

Αλέξης Βαφεάδης – Υπουργός Μεταφορών

«Υπάρχει μια τεράστια παρεξήγηση στο κοινό αν είσαι εντός της διασταύρωσης και σβήσει το πράσινο βελάκι δεξιά: Αυτό δεν είναι αδίκημα, αυτό δεν καταγγέλλεται. Αν έχετε περάσει τη γραμμή πριν σβήσει το πράσινο δεν είναι αδίκημα, δεν καταγγέλλεται».

Κατά τη σύσκεψη σημειώθηκε επίσης ότι όταν σβήσει το πράσινο βέλος για δεξιά στροφή, η κάμερα ενεργοποιείται με χρονική καθυστέρηση αντίστοιχη σε χρόνο με τη διάρκεια του πορτοκαλί σηματοδότη.

κξ

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών όπου υπάρχει η δυνατότητα, θα τοποθετηθεί επιπρόσθετο πράσινο βέλος, για καλύτερη σήμανση και διευκόλυνση των οδηγών. Θα εξεταστεί παράλληλα η απενεργοποίηση του πράσινου βέλους σε ώρες μη αιχμής και θα εξεταστεί η επέκταση του μέτρου αυτού και σε άλλα σημεία.

Τροποποιήσεις που εξετάζονται

π΄0

 

Όσον αφορά την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, δεδομένου ότι υπήρξαν θανατηφόρες και σοβαρές συγκρούσεις αποφασίστηκε ότι το αδίκημα δεν χρήζει επαναπροσδιορισμού.

Όσον αφορά στην παραβίαση της άσπρης γραμμής στις φωτοελεγχόμενες διασταυρώσεις το πρόστιμο ανέρχεται στα €25.