Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αρχηγείο αστυνομιας

Η παραφιλολογία για παύση του Αρχηγού Αστυνομίας πρέπει να σταματήσει γιατί δεν βοηθά στην επιτέλεση του έργου μας, δήλωσαν σήμερα από τη Βουλή συντεχνίες αστυνομικών, εκπρόσωποι των οποίων παρευρέθηκαν στην επιτροπή νομικών για συζήτηση πρότασης νόμου για ποινικοποίηση της κουκούλας. Στην ατζέντα ήταν προγραμματισμένο να παραστούν η Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός Αστυνομίας. Η πρώτη δεν παρευρέθηκε γιατί λέχθηκε ότι συνόδευε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στα Φυλακισμένα Μνήματα και ο Αρχηγός εκπροσωπήθηκε από τον Βοηθό Αρχηγό Στέλιο Ιωάννου.

Σε δηλώσεις μετά την συνεδρίαση, ο Νίκος Λοϊζίδης, πρόεδρος του κλάδου του αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ κάλεσε να τερματιστεί η περριρέουσα ατμόσφαιρα για τον αρχηγό και ενδεχόμενη παύση του λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή αρχηγός είναι ο κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, με ένα υπάρχηγό και τέσσερις βοηθούς αρχηγούς.

Ανέφερε ότι από σήμερα η ΙΣΟΤΗΤΑ βγαίνει μπροστά και ότι σιώπησε τις τελευταίες μέρες από σεβασμό αλλά η κατάσταση πρέπει να τερματιστεί.

«Αν η πολιτεία θέλει να επιλέξει οτιδήποτε άλλο σύμφωνα με το σύνταγμα είναι δικαίωμά της. Όμως τέσσερις αρχηγοί παύθηκαν τα τελευταία χρόνια, τέσσερις Υπουργοί παραιτήθηκαν, εάν όλα αυτά δεν προβληματίζουν ότι πρέπει να αλλάξουν καταστάσεις στην Αστυνομία που εδώ και δεκαετίες είναι χαλασμένες, και δεν βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία, τότε έχουμε πρόβλημα. Δεν είναι η Αστυνομία εδώ για επικοινωνιακό παιγνίδι ούτε και τρόπος να βγάζουν κάποιοι αυθαίρετα συμπεράσματα, αλλά είναι εκεί για προστασία της κοινωνίας», ανέφερε.

Ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι πρέπει να δοθεί ένας τέλος, και αν είναι λήξαν το θέμα όπως είπε  ο Πρόεδρος, πρόσθεσε, τότε «οφείλει ο Πρόεδρος να πει ότι είναι λήξαν και ότι Αρχηγός είναι ο κ. Παπαθεοδώρου».

Είπε ότι πρέπει να υπάρξει σεβασμός σε αυτούς τους ανθρώπους που είτε ηγούνται είτε είναι μέλη της Αστυνομίας.

Σε ερώτηση για πληροφορίες ότι θα διοριστεί αρχηγός εκτός αστυνομίας, ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι το σύνταγμα του δίνει αυτή την εξουσία αλλά «εμάς αυτή τη στιγμή αρχηγός μας είναι ο κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου».

«Σκεφτήκατε να γίνει ένας φόνος, μια τρομοκρατική επίθεση; Τι θα πούμε στον κόσμο; Εσείς ακούσατε ποτέ να λέγονται πράγματα για τον πρόεδρο ενός σωματείου πχ και η ομάδα να μην επηρεάζεται;», διερωτήθηκε.

Είπε ότι μίλησε και χθες και σήμερα με το Προεδρικό και ως συντεχνία έστειλαν το μήνυμα ότι επιτέλους έχουμε νόμους  και κανονισμούς και η παραφιλολογία επηρεάζει την λειτουργία του  Σώματος.

Επέκρινε επίσης το γεγονός ότι χθες έγινε ευρεία σύσκεψη για τις πυρκαγιές στο Προεδρικό και ο Αρχηγός ήταν απών και η Αστυνομία δεν εκπροσωπήθηκε καν.

Ο Πρόεδρος της ΑΣΔΥΚ Λουκάς Χρίστου είπε ότι το ζήτημα είναι στην επικαιρότητα εδώ και ένα μήνα και σίγουρα τους λυπεί.

«Εμείς αναμέναμε από την πολιτεία να σταθεί δίπλα στην Αστυνομία, από τον απλό αστυνομικό ως την ηγεσία. Η αστυνομία δεν φέρει καμία ευθύνη για το πρόβλημα του μεταναστευτικού, δεν φέρει ευθύνη για την αλλοίωση του πληθυσμού, είναι εκεί για να κάνει τη δουλειά της και θέλει στήριξη από την πολιτεία και βούληση για να επιβληθεί ο νόμος και η τάξη. Δεν υπάρχει βούληση για στήριξη της Αστυνομίας», είπε.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΚ (Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου) Κυριάκος Χαραλάμπους τόνισε ότι συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει, με γνώμονα την προστασία των πολιτών και των  περιουσιών τους και με βάση την ευνομία.

«Οι αστυνομικοί δεν ασχολούνται με πολιτικά, κάνουν τη δουλειά τους εφαρμόζοντας το νόμο και την τάξη και αυτός είναι ο ρόλος μας», ανέφερε