Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Έχουν αρχίσει από σήμερα Δευτέρα τη λειτουργία τους 222 από τα 228 Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία (Π.Ο.Σ.), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (Υ.Π.Α.Ν.).

Με ικανοποίηση, αναφέρει το Υπουργείο, παρατηρείται ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών των οποίων το καθεστώς απασχόλησης διαφοροποιείται από αυτό της αγοράς υπηρεσιών (που έχει καταργηθεί), σε αυτό του μισθωτού, είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Το γεγονός αυτό, σημειώνει, ανταποκρίνεται πλήρως στις προβλέψεις και τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας, όταν τον Ιούνιο του 2023 προωθούσε τη θεσμοθέτηση της σημαντικής αυτής αλλαγής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας είναι σε επικοινωνία με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, η οποία θα προβεί στις απαραίτητες διευθετήσεις για να καλυφθούν κενά που δημιουργήθηκαν από τη μη αποδοχή κάποιων από τους διορισμούς με Συμβάσεις Μερικής Απασχόλησης, ώστε όλα τα σχολεία να λειτουργήσουν ομαλά κατά τις αμέσως επόμενες μέρες.

Το Υπουργείο συνεχίζει την προσπάθεια για ρύθμιση τυχόν ζητημάτων που έχουν προκύψει, με απώτερο στόχο την παιδαγωγική αναβάθμιση, αναδόμηση και εκσυγχρονισμό του θεσμού του ολοήμερου σχολείου και την εύρυθμη λειτουργία του, σε όλες του τις προεκτάσεις.

Ταυτόχρονα, καλεί σε διάλογο την Π.Ο.Ε.Δ. και τους οργανωμένους γονείς, για την ανταλλαγή απόψεων, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση του θεσμού, όπως έχει ήδη εξαγγελθεί.

Με την ευκαιρία αυτή, το Υπουργείο εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους/στις εκπαιδευτικούς και στις διευθύνσεις των σχολείων, οι οποίοι/ες ανταποκρίθηκαν και συνεχίζουν να ανταποκρίνονται με συνέπεια και επαγγελματισμό, για την ομαλή και έγκαιρη έναρξη και λειτουργία του θεσμού των Προαιρετικά Ολοήμερων Σχολείων.