Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τα επτά περιστατικά ασθενών που νοσηλεύονται στον Παθολογικό Θάλαμο του ΓΝ Πάφου και εντοπίστηκαν θετικά στο Covid – 19, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Χαράλαμπο Χαριλάου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως τα περιστατικά τυγχάνουν διαχείρισης στα κατά τόπους Νοσοκομεία, μη εξαιρουμένων και των ιδιωτικών, προσθέτοντας πως το κάθε Νοσοκομείο διαχειρίζεται τα δικά του περιστατικά και τοποθετούνται οι ασθενείς σε δωμάτιο απομόνωσης.

«Έχουμε εμπειρία πλέον τριών χρόνων όσον αφορά τον Covid- 19, άρα δεν τίθεται κανένα θέμα να έχεις ξεχωριστούς θαλάμους», δήλωσε.

Ξεκαθάρισε επίσης πως οι ασθενείς αυτοί είχαν εισαχθεί με άλλες παθήσεις και ακολούθως εντοπίστηκαν θετικοί σε Covid- 19. Το  ίδιο συμβαίνει και με το θέμα νοσηλείας ασθενών με Covid- 19  και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Λεμεσού της Λάρνακας κ.λπ., συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ σημείωσε πως η διαχείριση των περιστατικών κορωνοϊού είναι πολύ διαφορετική από ό,τι ήταν προηγουμένως. Το κάθε νοσηλευτήριο διαχειρίζεται τα δικά του περιστατικά, σημείωσε, προσθέτοντας πως «τα περιστατικά αυτά φιλοξενούνται σε δωμάτια απομόνωσης και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού». Όσον αφορά το ΓΝ Πάφου, ο κ. Χαριλάου είπε πως δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα.