Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Όχι άλλη γενοκτονία, ήταν το κυρίαρχο σύνθημα των διαδηλωτών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας, στη Λευκωσία.

Οι Αρμένιοι που ζουν στην Κύπρο, ζήτησαν την καταδίκη της παράνομης και απροκάλυπτης επιθετικότητας του Τουρκο-Αζερικού άξονα, κάνοντας λόγο για «εγκληματική πολιτική του Αζερμπαϊτζάν και του σουλτάνου Ερντογάν». Ακολούθησε στη συνέχεια, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, πορεία προς την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα. Καλώντας τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει επιτέλους την ανοχή, προς τους αυτουργούς του εγκλήματος που συντελείται ενάντια στην Αρμενία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Δεν θα γίνουμε μάρτυρες μιας εθνοκάθαρσης στο Αρτσάχ και καλούμε έντονα τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την διεθνή κοινότητα, να αναλάβουν δράση άμεσα, για να αποτραπούν τα χειρότερα, ακόμα και αυτή την στιγμή. Απαιτούμε την καταδίκη του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας», δήλωσε Εκπρόσωπος των Αρμένιων.

Στην διαδήλωση συμμετείχαν και μίλησαν, κύπριοι ευρωβουλευτές και βουλευτές, οι οποίοι εξέφρασαν την συμπαράσταση του κυπριακού λαού στους Αρμενίους του Ναγκόρνο Καραμπάχ και κάλεσαν την Κυπριακή Δημοκρατία να υποδεχτεί Αρμένιους πρόσφυγες.