Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φε

Το φεστιβάλ παράδοσης στο Φικάρδου έγινε πλέον θεσμός. Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τα προηγούμενα οκτώ χρόνια το κοινοτικό συμβούλιο Φικάρδου, διοργάνωσε για ένατη συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας στα μονοπάτια της παράδοσης». Εκατοντάδες πολίτες απο ολη την Κύπρο, επισκέφθηκαν το χωριό, περπάτησαν τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια και περιηγήθηκαν στα μονοπάτια στην Κυπριακής παράδοσης.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πως παρασκευαζόταν το κρασί στη Λινό και να πατήσουν αν το επιθυμούσαν και οι ίδιοι τα σταφύλια.

Να δουν πως ζυμώνονται  και φουρνίζονται τα ψωμιά σε παραδοσιακό φούρνο και να παρακολουθήσουν τον τρόπο κατασκευής διάφορων χειροτεχνημάτων στον αργαλειό. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν οι επισκέπτες και στον τρόπο παρασκευής της ζιβανίας, καθώς και άλλων παραδοσιακών ντόπιων εδεσμάτων, όπως του παλουζέ, του σουτζούκου, του τραχανά και του χαλουμιού.

Στα στενά δρομάκια του χωριού, το βιολί και το λαούτο  κρατούσαν συντροφιά στους επισκέπτες, ενώ  το συγκρότημα ΠΑΟΚ ΚΛΗΡΟΥ παρουσίαζε παραδοσιακούς χορούς.

Χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ ήταν ο ΑΝΤ1 ενω τα έσοδα απο τις πωλήσεις προϊόντων θα δοθούν στον σύνδεσμο «Ενα Όνειρο μια Ευχή».