Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Θέματα περιβάλλοντος, πράσινης μετάβασης και διεθνών προκλήσεων που επηρεάζουν την περιοχή συζήτησαν το Σάββατο ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ξενοφώντος με τον Έλληνα Ευρωβουλευτή, Γιώργο Κύρτσο, μέλος της πολιτικής ομάδας Ανανεώστε την Ευρώπη (Renew Europe), στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το  Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ενίσχυση των περιβαλλοντικών προσπαθειών, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πράσινη μετάβαση.

Ο κ. Ξενοφώντος, επισήμανε την αποφασιστικότητα της Κύπρου να προσφέρει την αναγκαία συνεργασία και να συμβάλει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Επιπλέον, προστίθεται ότι η συζήτηση εστίασε στις διεθνείς προκλήσεις που προέκυψαν λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ οι δύο πλευρές συζήτησαν τις πιθανές επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης στη Μεσόγειο.

Αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της συνάντησης, τονίστηκαν επίσης τα οφέλη που προκύπτουν για την Κύπρο ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξετάστηκαν οι ευκαιρίες συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες σε περιβαλλοντικά και οικονομικά θέματα.

Όπως αναφέρεται η συνάντηση αποτέλεσε μια ευκαιρία για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς επίσης και για την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες.