Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν την πόλη της Νέας Υόρκης την Παρασκευή, προκαλώντας πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις. Αρκετές γραμμές του μετρό έκλεισαν καθώς πλημμύρισαν από την έντονη βροχή, μετατρέποντας τους κύριους δρόμους σε λίμνες.

Η Κυβερνήτης Κάθι Χότσουλ κήρυξε τη Νέα Υόρκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καλώντας τους Νεοϋορκέζους να μείνουν στα σπίτια τους.

Η Χότσουλ είπε ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη, απειλητική για τη ζωή καταιγίδα.

Ο Δήμαρχος Έρικ Άνταμς αποκάλεσε την καταιγίδα «κάτι που δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε ελαφρά και δεν το παίρνουμε ελαφρά».

Οι κάτοικοι της πόλης, ενώ αιφνιδιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό, έδωσαν προσοχή και πολλοί έμειναν στα σπίτια τους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα προκλήθηκαν στο Μπρούκλιν και στο Κουίνς όπου οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητα τους ενώ ενώ κεντρικοί σταθμοί του μετρό πλημμύρισαν και παρέμειναν κλειστοί για πολλές ώρες.

Ένα θηλυκό θαλάσσιο λιοντάρι δραπέτευσε από το περίβλημά του στο ζωολογικό κήπο του Σέντραλ, κολυμπώντας έξω από την πισίνα όπου ζούσε όταν οι έντονες βροχοπτώσεις πλημμύρισαν τους χώρους του ζωολογικού κήπου.

Και ο κυβερνήτης Φιλ Μέρφι της Νέας Ιερσέης κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αυτός είναι ο πιο υγρός Σεπτέμβριος στη Νέα Υόρκη για περισσότερα από 100 χρόνια, δήλωσε ο συνεργάτης στο Columbia Climate School του Πανεπιστημίου Columbia, Andrew Kruczkiewicz.

“Η κλιματική αλλαγή είναι πολύ πιθανόν ένας παράγοντας που συμβάλλει, επειδή καθώς η ατμόσφαιρα θερμαίνεται, μπορεί να συγκρατήσει περισσότερη υγρασία. Η Νέα Υόρκη δεν είναι έτοιμη για αυτή τη νέα πραγματικότητα”, είπε.