Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυροτ

Αλόγιστη και ανεξέλεγκτη η ρίψη πυροτεχνημάτων, ενώ χρόνο με το χρόνο η χρήση τους αυξάνεται, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες υπηρεσίες να μην μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση.

«Ζητήσαμε από την Αστυνομία να κάνει εντονότερους ελέγχους από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την εισαγωγή των πυροτεχνημάτων από το εξωτερικό και το ποιοι τα διανέμουν στην Κυπριακή αγορά», επισήμανε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Αλαμπρίτης.

Το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, και κατά τη συζήτηση καταγράφηκε παραδοχή από την Αστυνομία ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη καθώς, ενώ γίνονται καταγγελίες για χρήση πυροτεχνημάτων σε συγκεκριμένη περιοχή, μέχρι τα μέλη της Αστυνομίας να ανταποκριθούν δεν εντοπίζουν κανένα στο σημείο και δεν υπάρχει τρόπος να εντοπίσουν το άτομο που προέβη στη ρίψη τους.

«Οι αρχές, η αστυνομία, το τμήμα μεταλλείων, που είναι υπεύθυνο αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση γι’ αυτό εμείς θα ερευνήσουμε το ενδεχόμενο να καταθέσουμε πρόταση νόμου η οποία θα προνοεί την πλήρη απαγόρευση των πυροτεχνημάτων», επισήμανε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, το 2022 έγιναν 218 αναφορές από πολίτες παγκύπρια προς την Αστυνομία, εκ των οποίων 18 υποθέσεις οδηγήθηκαν στο δικαστήριο.

Τη φετινή χρονιά, και μέχρι τον Αύγουστο, έγιναν 108 αναφορές στην Αστυνομία.

Πέντε υποθέσεις από αυτές οδηγήθηκαν στο δικαστήριο.