Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηρτ

Χωρίς τέλος είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη σχολικών συνοδών για τα παιδιά ΑμεΑ, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μένουν χωρίς σχολικό συνοδό και να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία.

 Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Μάριου, ο οποίος φοιτά στην Α΄Λυκείου και πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Άκαρπες ήταν οι προσπάθειες της οικογένειας του για εξασφάλιση σχολικού συνοδού, με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει η σχολική χρονιά και ο Μάριος να μην έχει σχολικό συνοδό. Την υπόθεση έφερε στο φως με ανάρτηση του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδη.

Όπως σημειώνει ο Βουλευτής ο Μάριος, έχει ανάγκη από σχολικό συνοδό, τόσο για τις μετακινήσεις του κατά τις σχολικές ώρες, ενώ τη δεδομένη στιγμή εξυπηρετείται από μία από τις δύο σχολικές συνοδούς που υπηρετούν στην μονάδα ειδικής εκπαίδευσης του Λυκείου. Κάτι το οποίο όπως σημειώνει ο Βουλευτής δημιουργεί πρακτικά προβλήματα που επηρεάζουν και τα υπόλοιπα παιδιά της εν λόγω μονάδας, όσο και για την παρακολούθηση των μαθημάτων στην τάξη, «αφού το πρόβλημά του δεν του επιτρέπει να μπορεί να παρακολουθεί, με την αναγκαία ταχύτητα, τη ροή του μαθήματος (δεν προλαβαίνει, για παράδειγμα, να αντιγράφει τον πίνακα με την ταχύτητα που το κάνουν οι υπόλοιποι συμμαθητές του».

Οι προσπάθειες της οικογένειας του Μάριου για εξασφάλιση σχολικού συνοδού που ξεκίνησαν πολύ πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, απέβησαν άκαρπες λόγω ανεπαρκούς κονδυλίου.

Δείτε την ανάρτηση του Βουλευτή: