Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κξ

Η πολιτική βούληση και η ξεκάθαρη θέληση της Κυβέρνησης είναι το διαχρονικό κενό που υπάρχει στη στήριξη οικογενειών συμπολιτών μας που μεταβαίνουν στο εξωτερικό για θεραπεία, να καλυφθεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά από την πολιτεία, ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου.

Ο Υπουργός μιλούσε στη «Φιλανθρωπική Γιορτή Αγάπης και Ανθρωπιάς» του Ιδρύματος «Χριστίνα Α. Αποστόλου», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Λάρνακα, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος απουσιάζει στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Παναγιώτου ανέφερε πως «ό,τι άλλο και αν συμβαίνει, ό,τι διαφωνίες και να έχουμε μεταξύ μας κατά καιρούς, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι είμαστε ένας μικρός λαός που αγωνίζεται για την ελευθερία του. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης βρίσκεται στο εξωτερικό και αγωνίζεται για τα δίκαια της χώρας μας, όπως πρέπει να πράττουν οι πολιτικοί ηγέτες μας».

Πρόσθεσε ότι το γεγονός πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε υπό την αιγίδα του την εκδήλωση του Ιδρύματος «Χριστίνα Α. Αποστόλου», είναι ενδεικτικό του βαθμού στον οποίο το Ιδρυμα όλα αυτά τα χρόνια έχει εμπεδωθεί στη συνείδηση των πολιτών της Λάρνακας, των πολιτών όλης της Κύπρου, αλλά και της κυπριακής πολιτείας, ως ένας φορέας, ο οποίος συνεισφέρει σημαντικά στην κοινωνία και με τη στήριξη της πολιτείας μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα».

Αφού ανέφερε ότι «είναι σημαντικό να δραστηριοποιείται η κοινωνία των πολιτών» σημείωσε πως «δεν είναι ευχάριστο όταν καλείται στο τέλος της ημέρας να καλύψει τα κενά της πολιτείας, ή τα κενά της κυβερνητικής πολιτικής».

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στην ανάγκη στήριξης των οικογενειών των συμπολιτών μας που αναγκάζονται να μεταβούν στο εξωτερικό για να έχουν τη θεραπεία που χρειάζονται και σημείωσε πως «υπάρχει ένα μεγάλο διαχρονικό κενό», το οποίο μπορεί να προσπαθεί να καλύψει η κοινωνία των πολιτών και το Ιδρυμα «Χριστίνα Α. Αποστόλου» να έχει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό. «Ωστόσο η πολιτική βούληση της δικής μας κυβέρνησης και η ξεκάθαρη θέληση που έχουμε, είναι αυτό το κενό να καλυφθεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά από την πολιτεία», τόνισε.

Αφού είπε ότι «η κυβέρνηση μας είναι ανθρωποκεντρική» ο κ. Παναγιώτου εξήγησε πως «σε μια ανθρωποκεντρική κυβέρνηση στο επίκεντρο βρίσκεται ο κάθε άνθρωπος, τα πρακτικά και καθημερινά προβλήματα της καθημερινότητας του, οι μεγάλες προκλήσεις που αυτός έχει να αντιμετωπίσει. Και μέσα στην επόμενη πενταετία που η κυβέρνηση μας θα έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, αυτό θα αποτελεί την προμετωπίδα όλων των πολιτικών μας, ιδιαίτερα σε σχέση με το ζήτημα αυτό».

Ανέφερε επίσης ότι «ενόψει και της αποψινής εκδήλωσης φροντίσαμε μεταξύ μας με τον βουλευτή Ανδρέα Αποστόλου, με τους αρμόδιους συναδέλφους Υπουργούς και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να επεξεργαστούμε εκτενώς αυτά τα ζητήματα».

Ο κ. Παναγιώτου σημείωσε ακόμα ότι θα φροντίσει να μεταφέρει «τα μηνύματα που ακούστηκαν στην εκδήλωση στο Υπουργικό Συμβούλιο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έτσι ώστε να καταφέρουμε του χρόνου, που θα βρισκόμαστε ξανά εδώ, να μπορούμε να πούμε με ευχαρίστηση ότι η χώρα μας έχει κάνει στο μεσοδιάστημα, κάποια μικρά αλλά σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της αξιοπρέπειας των συμπολιτών μας που περνούν δύσκολα, που ταλαιπωρούνται και που χρειάζονται την αγάπη και τη στήριξη της κοινωνίας των πολιτών και της πολιτείας».